Astăzi, 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 08.00 -10.00, salariatii din cadrul AJPIS Dâmbovița, atat membrii de sindicat cât și colegii neafiliați au declanșat GREVA DE AVERISMENT, se arată într-un comunicat remis presei.

”Profesioniștii merită respect și condiții de muncă adecvate!
De ani la rând cerem să ne fie ascultate dolenaţele. Niciun Guvern al României nu a tratat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe măsura importanţei pe care o are, este un minister în relaţie directă cu oamenii, cu puternic impact social. Permanent a fost minimizat efortul nostru, neluat în seamă. În toate acţiunile noastre ne-am gândit în primul rând să nu afectăm beneficiarii. De data asta, NU SE MAI POATE! Clasa politică, răspunde-ne nouă şi societăţii de ce am ajuns aici?!”
Priviți în jurul vostru și veți vedea oameni epuizați, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se dorește a fi unul corect. Suntem profesioniști, suntem dedicați și suntem demni de respect și recunoaștere. Avem dreptul la un trai decent și la o muncă respectată, iar noi cerem exact asta!
Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiți să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele.
Așadar, spunem „Ajunge!” Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimați și tratați discriminatoriu. Suntem aici pentru a cere cu tărie, condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față cerințelor activității noastre și o remunerare pe măsura activității depuse.


Cerem următoarele:
Salarii Echitabile - salarii egale cu ale angajaţilor din alte instituţii din administraţie (ANAF, sănătate, APIA).
”Pentru colegi din aceeaşi familie ocupaţională au fost identificate şi adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca şi pentru noi, angajaţii instituţiilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali. Soluţionarea imediată a acestei discrepanţe şi asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuţiei noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, au mai transmis sindicaliştii.
Condiţii de muncă optime - formulăm cerinţa fermă de a asigura un mediu de lucru sănătos şi sigur, însoţit de alocarea resurselor adecvate pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii normale.
Deficit de Personal - solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă.
”Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituţii care este nevoit să facă faţă activităţilor mult peste o distribuire a activităţilor într-un program normal de lucru de 8 ore”, au mai transmis sindicaliştii.
Plata Orelor Suplimentare - în instituţiile noastre sunt efectuate ore suplimentare de ordinul miilor
Stabilitatea Locurilor de Muncă - solicităm asigurarea stabilităţii locurilor de muncă pentru angajaţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii normale de lucru.
Optimizarea Aplicaţiilor Informatice - dorim asigurarea aplicaţiilor informatice în vederea susţinerii activităţii pe care o desfăşurăm, aplicaţii care să satisfacă toate cerinţele legislative din domeniul de activitate, aplicaţii cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile.
Statut inspector de muncă/inspector social - adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realităţi.
În cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv la solicitările noastre, vom declanșa grevă generală, din 27 noiembrie”, se mai arată în document.