În legătură cu informațiile apărute recent în presă, cu privire la posibila implicare a instituției noastre în sprijinirea mitingului politic, organizat de către Partidul Social Democrat, sâmbătă, 9 iunie a.c.,facem următoarele precizări:
   Arhiepiscopia Târgoviștei nu se implică în nici-un fel, direct sau indirect, în manifestarea PSD,întrucât este vorba despre un demers pur politic, iar Biserica este neutră din acest punct de vedere.
   În ceea ce privește posibila organizare a vreunei manifestări publice de susținere a familiei naturale, Eparhia noastră a afirmat și în comunicatul de presă din 7 mai a.c. că susține orice instituție sau ONG care este alături de acest important demers al Coaliției pentru Familie, deoarece vizează sănătatea morală a națiunii noastre pe termen lung, la fel cum, de altfel, o fac toate cultele recunoscute în țara noastră.
   Regretăm dorința unora de a implica Biserica noastră străbună în lupta politică, știut fiind faptul că Biserica împărtășește atenția și grija sa tuturor concetățenilor noștri, credincioși sau nu, respectându-le opiniile.