Conducerea Direcției Silvice Dâmbovița anunță că cei interesați să se aprovizioneze cu lemn de foc o pot face încă de pe acum!

"De două luni a crescut cererea și ne bucură și rugăm pe această cale cetățenii să se aprovizioneze cu lemn de foc și în această perioadă. Marea majoritate vine să se aprovizioneze cu material lemnos în lunile septembrie, octombrie, noiembrie și atunci. Avem depozitul de la Târgoviște, de la Centrul de fructe Ulmi și la toate ocoalele, în funcție de posibilitățile din amenajamentul silvic", a spus directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda.

El a a precizat într-o conferință de presă că, în primele 5 luni ale anului, au fost depășiți toți indicatorii fizici și economici.

"Am depășit toți indicatorii încât am realizat programul la 6 luni. Prioritară este asigurarea integrității fondului forestier și asigurarea continuității pădurii. La regenerarea pădurilor, vorbim de împăduriri, în primăvară, din cauza  zăpezii și a iernii prelungite în zona de munte, nu  realizasem cele 10 hectare. Față de un program de 24 de hectare, am realizat 34,5 hectare împăduriri integrale, deci 144 % .  La regenerări naturale ne-am încadrat la 9 hectare, la punerea în valoare față de un program de 55 000 metri cubi, am realizat  76 000 (...)  La cifra de afaceri 293 de miliarde, circa 60% din cifra de afaceri la 12 luni, iar profitul 36 de miliarde la 5 luni. A fost o preocupare principală de a valorifica material lemnos".