Joi, 18 octombrie, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, a început Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de aur”, ediția a 51-a.

Marele eveniment muzical naţional, având în acest an tema „Romanţa ne uneşte”, este dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi, totodată, salvgardării şi promovării Romanţei ca gen muzical al patrimoniului cultural naţional, în vederea înscrierii acesteia în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii. 

În această seară, a avut loc deschiderea festivă, 50 de ani de romanță, la Târgoviște.

La concursul de interpretare au fost 9 concurenți, iar la cel de creație 7.

 

În partea a doua a serii, voci de aur ale romanței, câștigători ai edițiilor 2016 și 2017  au încântat auditoriul. Au fost acompaniați de orchestra "Dor românesc", dirijor Ștefan Cigu și orchestra "Romanța", dirijor Lucian Vlădescu.

În perioada 18-20 octombrie 2018 se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, cea de-a 51-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”. 

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, în co-producţie cu Televiziunea Română şi în parteneriat cu Radio România.
Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte. Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00.