Comunicat de presă

 

Am participat în calitate de președinte al Asociației Turistice Peștera-Padina la Târgul de Turism organizat în Guilin – China, alături de delegația Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Ajuns la a 12-a ediție, Târgul a atras și peste 220 de experți din 22 de țări, printre care reprezentanți ai administrațiilor și organizațiilor naționale de turism, ai companiilor din domeniul turismului și a cadrelor universitare, acesta devenind în timp o platformă de referință pentru trendurile turistice globale și regionale.

 

Datorită parteneriatului dintre autoritățile noastre și cele chineze, organizatorii ne-au pus la dispoziție un stand de prezentare gratuit, prin care am reușit să ne promovăm frumusețile Stațiunii Turistice Peștera-Padina, să ne facem cunoscut uriașul potențial turistic al județului nostru. 

 

Standul județului Dâmbovița a fost o reală atracție, fiind vizitat de către oficialii fiecărei țări participante. Aceștia au cerut detalii privind traseele turistice montane, posibilitatea practicării sporturilor de iarnă, distanța față de aeroportul București. 

Cu toții au fost extrem de încântați să afle câte ceva despre istoria locurilor, să descopere povești despre Babele, Sfinxul sau Peștera Ialomiței. Lacul Bolboci a fost îndelung admirat dar... materialele publicitare cu Sfinxul au fost cel mai rapid epuizate !

 

Prezența noastră la Guilin a fost extrem de importantă având în vedere numărul mare de persoane din această regiune care doresc să călătorească în Europa. Chinezii vor să descopere natura, cultura și gastronomia românească, dar și să se bucure de ospitalitatea gazdelor.

 

De aceea, pentru noi a fost o bună oportunitate să putem prezenta Stațiunea Peștera-Padina ca pe o destinație de interes pentru chinezi, având toate „ingredientele” necesare satisfacerii apetitului acestora pentru turismul de calitate.

 

Mulțumesc dlui Daniel Comănescu – Președinte CJD pentru excelenta colaborare în legătură cu acest târg de turism. Avem deja o experiență comună prin participările Asociației noastre alături de administrația județeană la mai multe evenimente de promovare din țară. 

De astă dată, provocarea a fost mult mai mare deoarece în Guilin, cu toții am reprezentat nu numai Dâmbovița ci întreaga Românie!

 

Oana Voicu – Președinte