După un fascinant masterclass susținut de profesorul universitar de origină indiană Vidyanidhee Vanarase care a oferit imagini ale teatrului tradițional indian, a urmat spectacolul trupei blackSKYwhite, spectacol care a depășit așteptările oferind un adevărat eseu imagistic și corporal-expresiv. Piatra din casă a fost o „revizitare” a textului românesc într-o manieră ludică, cu generozitatea regizorală de a oferi publicului o bună porție de râs.

Ziua s-a încheiat cu un duș rece, pe fundalul unui cer brăzdat de fulgere, contrabalansat de Parada BABEL cu tema „Nunta”. Voluntarii Babel, elevi ai liceelor târgoviștene, au fost spiritul paradei. Uzi până la piele cântau „We are the champions”, dând glas tinereții, prospețimii, entuziasmului, bucuriei de a fi alături de atâția invitați străini.


A treia zi de festival este azi, 4 iunie. Ne-am bucurat deja de conferința Imagini teatrale succesive în teatrul est-european, având alături oameni de teatru cu viziuni extraordinare: Oleg Loevski, Dimitri Aryupin, Aleksandar Ivanovski, Horațiu Mihaiu, Ovidiu Caița care au vorbit despre importanța de a nu ne lăsa manipulați de globalizarea culturală. Marii artiști vin din provincie și tocmai aceste rădăcini îi ajută în devenirea lor.
Indienii, atât de mult așteptați (programați și anul trecut, dar neajungând din cauza procesului îndelungat de obținere a vizelor), vor prezenta în această seară spectacolul „In tranzit”, un eseu coregrafic tot pe tema globalizării, a comunicării și a ușurinței de a te afla chiar în aceeași zi în colțuri diferite ale lumii. Tot o prezență exotică vor fi și algerienii care prezintă un spectacol cu tentă politică transpusă artistic: Julius Caesar, o producție a companiei Forssane el Rokeh (Cavalerii deșertului).
În aer liber, spectaculoasa companie poloneză Scena Kalejdoskop prezintă spectacolul The Heart of Don Juan despre „focurile” mistuitoare ale dragostei.


Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.