Prima ședință a Adunării Generale a membrilor Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Dâmbovița CCIADb având pe ordinea de zi alegerea membrilor Colegiului de Conducere, a Președintelui și a Comisiei de Cenzori a fost fără succes, din lipsă de cvorum.  O a două ședință este anunțată pentru data de 20 ianuarie 2020.
Valentin Calcan candidează pentru funcția de președinte al instituției.
Alături de el au decis să candideze în Colegiul de Conducere oameni de afaceri cu nume sonore pe piața dambovițeană, în ordine alfabetică Caraveteanu Marius, Gabriel Cioacă, Mihail Drugă, Alin Ioniță, Florin Lopătaru, Cristi Pușcaru și Doru Stefan. Un loc de drept în Colegiu îl are  Gelu Rusescu, președinte al CCIADb din anul 1995.

 
 
Spre finalul anului trecut, pe adresa redacției, am primit o scrisoare deschisă din partea unui cititor care a adresat instituției, prin intermediul nostru,o serie de întrebări.
 
Iată conținutul scrisorii:
 
Vazand demersul dvs. de zilele trecute privind atitudinea sefilor institutiilor publice din Dambovita fata de presa si fata de noi, toti, vin cu aceasta scrisoare trimisa cu incredere, incredere ca o sa abordati problema si o sa faceti ceva!
 
Ca un simplu locuitor al judetului Dambovita vreau sa vin cu o intrebare fireasca la care as vrea un raspuns argumentat si poate dvs. presa puteti alfa mai multe concret - LISTA DE INTREBARI DE BUN SIMT:
1. Ce face Camera de Comert Dambovita concret pentru mediul de afaceri local si pentru firmele care cotizeaza? fara legatura cu acel eveniment anual fara o valoare anume, acel Top al firmelor - ne referim la masuri concrete. Evenimente, lucruri concrete, palpabile, actuale, ancorate in concret.
2. cum si unde aflam mai multe despre proiectele cu finantare europeana implementate de Camera de Comert Dambovita? pe site sunt doar niste informari generale in treacat si atat.Proiectele respective nu au siteuri sau le au doar sa fie facute, nu au vizibilitate, cum ajunge informatia catre toti cei (adica noi cei multi) care dorim sa aflam ce poate sa ofere acel proiect cu bani europeni pentru noi? ati auzit vreodata campanii locale la radio/tv/facebook/etc legat de activitatea de finantare startup pe proiectul implementat de acestia? unde este lista castigatorilor, ce oameni se regasesc pe lista (ar fii interesant de vazut ce nume se afla in acele liste) si cum au aflat acei oameni de proiect, iar altii multi nu au aflat? http://www.ccidb.ro/sectiuni/finantari
3. https://www.facebook.com/Camera-De-Comert-Dambovita-545503472313082/ - asa se comunica cu publicul, fie ca vorbim de mediul de afaceri, fie ca vorbim de cetateni pur si simplu care vor sa afle informatii care ii privesc direct (daca vorbim de bani multi din fonduri europene)? 270 persoane care urmaresc?
4.https://www.startupsudmuntenia.ro/concurs/ - nicaieri nu se gaseste lista cu cei care au castigat finantare - oricum apesi ea nu este disponibila, te trimite din fereastra in fereastra? cum s-a desfasurat promovarea pe acest proiect astfel incat toata lumea sa aiba acces la informatie si sa se poate inscrie daca doreste? cum s-a asigurat egalitatea de sanse de catre echipa proiectului platita din bani europeni, si mai ales cine sunt acei experti care lucreaza pe aceste proiecte? Un alt exemplu: aceasta este pagina de facebook (principalul mijloc de comunicare in online in prezent) a proiectului: sunt 30 de urmaritori in acest moment (18 decembrie 2019) - adica este facuta, dar informatia a ajuns la cine anume din moment ce proiectul s-a adresat sutelor de oameni!!! https://www.facebook.com/Start-Up-Sud-Muntenia-152874335548943/
5.cine sunt acesti oameni care ne asigura noua niste servicii, atat pe partea de firme, dar mai ales din fonduri europene (deci bani publici) ca si experti? http://www.ccidb.ro/contact este lista actuala? nu ar fi normal ca echipele de proiect sa fie transparente? asa cum se procedeaza pe proiectele care implementeaza acest gen de finantari? stim cine este managerul de proiect pe acest mare proiect care a oferit finantari pentru startup?
6.ce se stie concret de alte proiecte pe bani europeni in asociere cu alte societati sau institutii (Universitatea Valahia si altii) - unde sunt ele publice, cum se face concret informarea persoanelor pentru care sunt facute aceste proiecte, cum se transmit informatiile de interes general pentru noi cei multi - noua ni se adreseaza aceste proiecte cu actiuni concrete! Si este normal sa ne intrebam daca aceste proiecte sunt pentru publicul larg, de ce nu se cunosc informatii si avem impresia ca sunt cu circuit inchis??? Pe puncte, cati oameni au avut acces la aceste campanii de promovare pe niste proiecte destinate noua? La nivel de Dambovita nu am stiut absolut nimic legat de acest proiect pana de curand.
Întrebari normale, de bun simt, care ar trebui sa ne intereseze pe toti fiind vorba de fonduri europene.
Ca o concluzie: de ce nu suntem informati daca pentru asta se primesc bani, sa fim informati corect si transparent?
Ar fii oportun ca dvs, presa, sa va implicati mult mai mult in ceea ce priveste proiectele implementate local din fonduri europene - sa nu uitam ca sunt bani publici. Sa existe liste si comunicari cu ce tipuri de proiecte se desfasoara pentru resurse umane si nu doar.

Semnat: Un cetatean, printre cei multi, care are inca are incredere in presa si lucrul bine facut.

 Iată și răspunsurile oferite de instituția în cauză.