Noua conducere a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița face eforturi susținute pentru resuscitarea activității instituției aflată prea mult timp într-un nemeritat con de umbră. După doar două săptămâni de la alegerile care au dat o nouă echipă managerială, se simt deja primele rezultate. Instituția a devenit deja mult mai vizibilă, pagină de facebook, se lucrează la pagina web, s-a semnat primul protocol de colaborare cu Primăria Târgoviște și urmează alte parteneriate. Astăzi, a avut loc și prima întâlnire cu jurnaliștii, în cadrul unei conferințe de presă, în care președintele Valentin Calcan a vorbit despre rolul și prioritățile instituției pe care o conduce.

Reorganizarea pe ramuri de activitate este una dintre primele măsuri pe care le va implementa.

"Vreau să fac patru secțiuni, nu am mai avut așa ceva la Dâmbovița: secțiunea Comerț-Servicii, secțiunea Industrie, construcții și transporturi, secțiunea Agricultură și Industrie Alimentară și secțiunea Turism. Sunt convins că, pe fiecare dintre noi, ne interesează o anumită zonă de afaceri și a primi mereu e-mail-uri și informări despre tot ce se poate face în lumea asta, la un moment dat, devine plictisitor. E posibil să dai delete chiar la e-mail-ul care ți-ar fi putut aduce succes", a explicat Valentin Calcan.

"Obiectivul meu este acela de transforma Camera de Comerț într-un club de afaceri. Eu vreau ca aici să fie locul în care orice întreprinzător, printr-o strângere de mână, să poate să semneze contracte cu aceeași valoare ca atunci când ar fi asistați de cele mai mari firme de avocatură", a precizat Calcan. "Susținem antreprenorul dâmbovițean, investitorul din Dâmbovița, orice companie, orice firmă care are afaceri în județ. Este foarte important să ne cunoaștem noi între noi. De aceea aș vrea ca aici, la Cameră, să venim cu toții, tot ce înseamnă antreprenor dâmbovițean și să spunem ce facem, cum facem și, dacă reușim să facem conexiuni între noi, astfel încât să dezvoltăm afacerile cât mai rapid  și în interiorul județului, este un lucru bun. Apoi, să putem să avem oferte din cadrul companiile din județele limitrofe și, de ce nu, în restul țării, sau din Uniunea Europeană".