Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultură informează că a pregătit sistemul informatic pentru deschiderea sesiunii de plată a schemei de ajutor de stat ,,servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor”, din cadrul Masurii 15. 

Pentru acordarea sprijinului în cadrul schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, solicitantul depune o cerere de sprijin - Anexa 1 din Ghidul solicitantului, aprobata prin OMADR 215/05.03.2019.
Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat. Suprafaţa minimă pentru care se încheie un angajament este de 100 ha.
Valorile compensatorii acordate sunt de 25 euro pe an/ ha pentru suprafata angajata in cadrul pachetului 1- Asigurarea de zone de liniște si de 103 euro pe an/ha pentru suprafata angajata in cadrul pachetului 2- Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri.
In judetul Dambovita ,a fost autorizata la plata o suprafata de 954,90 ha in cadrul pachetului 1- Asigurarea de zone de liniște, pentru o valoare de 92.698,84 lei.
Platile vor fi efectuate la un curs euro de 4,6585 lei/ euro.