SC Lucrări Drumuri și Poduri SA (SC LDP) a acționat în cursul nopții trecute și în cursul zilei de astăzi, în zona montană dâmbovițeană, atât pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, cât și pe drumul de legătură Zănoaga – Dichiu și sectorul administrat de Consiliul Județean Dâmbovița pe sectorul DJ 713, în vederea asigurării condițiilor de acces rutier și, totodată, pentru degajarea părții carosabile de căderile de zăpadă și a arborilor doborâți de fenomenele metorologice.

Din punct de vedere al efectelor cauzate de viscol și vânt în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020, pe partea carosabilă a sectorului administrat de Consiliul Județean Prahova, ce aparține DJ 713, au fost doborâți peste 100 de arbori, aspect ce a determinat factorii responsabili să dispună închiderea circulației rutiere până la degajarea obstacolelor. Totodată, sectorul închis, și anume de la intersecția cu DN 71 și până la Cabana Dichiu, a fost și este semnalizat corespunzător cu restricțiile impuse, acestea urmând a fi ridicate imediat ce starea de viabilitate a drumului va fi una corespunzătoare.

Având în vedere întreruperea circulației, în această dimineață, pe traseul DN 71 Moroeni – Sinaia, din cauza arborilor căzuți pe carosabil, facem precizarea că responsabilitatea asigurării condițiilor corespunzătoare pentru circulația rutieră aparține Companiei Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Accesul în platoul Padina – Peștera se poate realiza pe drumul DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, acest traseu fiind, de asemenea, întreținut cu activități specifice de iarnă pentru circulația rutieră în condiții de siguranță, prin intermediul aceluiași agent economic.

În prezent, circulația rutieră se desfășoară în condiții corespunzătoare de iarnă, iar utilajele și echipamentele SC LDP Dâmbovița SA acționează, în permanență, pentru întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene aflate în administrarea CJD, din zona montană.

Le recomandăm participanților la trafic să își echipeze mașinile corespunzător condițiilor de iarnă și să circule cu viteză redusă și cu atenție, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificația „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părții carosabile.

De asemenea, recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu respectarea următoarelor:

- informarea prealabilă de către participanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;

- evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare;

- respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare și orientare.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița