Crucea Roșie anunță că un milion de măști vor ajunge în România.

Printr-un efort comun, zilele acestea, un milion de măști sanitare vor ajunge în țară și vor fi distribuite de Crucea Roșie Română instituțiilor publice, școlilor, centrelor de plasament, căminelor de bătrâni și în spațiile cu mari aglomerări de persoane.

Majestatea Sa Margareta a României, în calitate de președinte al Crucii Roșii Române, face apel la empatie și înțelegere reciprocă în contextul crizei create de coronavirus: «În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Împreună, suntem o forță capabilă să învingă această amenințare la adresa sănătății noastre.»

Potrivit Majestății Sale, Crucea Roșie Română este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, a precizat președintele Crucii Roșii Dâmbovița, Ionuț Ghibanu.

Crucea Roșie Română este în Roșie Română este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul României la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

În funcție de solicitările și nevoile locale, Crucea Roșie Română asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizației în situații de urgență. Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni. Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală, cât și produse pentru igienizarea locuințelor.

De asemenea, pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.

Toate acestea, pe lângă desfășurarea unei campanii de informare a populației fără precedent, desfășurată atât în mediul rural sau urban, cât și în mediul online.