Pensionarii din România sunt o țintă ușoară pentru hoți, căzând pradă escrocheriilor menite să îi lase fără bani.

Dosare penale pe numele a două femei ce au profitat de pandemia virusului chinezesc pentru a intra în casa unei pensionare sub pretextul că vor face o dezinfecție, scrie RomaniaTV.

La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.

 

Astfel, viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.

Inculpatele nu ar fi reușit să sustragă niciun bun deoarece activitatea lor infracțională ar fi fost întreruptă de o vecină a persoanei vătămate, care le-ar fi surprins pe acestea în locuința persoanei vătămate și care a sesizat organele de poliție”, a anunţat Ministerul Public.

sursa: evz