- Stațiunea de interes național Padina - Peștera face un pas important spre dezvoltare
- Centrul Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană va deservi un echipaj pentru intervenții de urgență și jandarmerie montană și va fi dotat cu un punct de prim ajutor și o platformă auto pentru mașini de intervenție și ambulanță
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat astăzi, 14 mai 2020, contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea „Centrului Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană”, zona Peștera, Comuna Moroeni. Documentul urmează a fi înaintat, spre semnare, celeilalte părți contractante.
Proiectul are o valoare de 7.207.873,82 lei (fără TVA), iar termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, și anume 2 luni pentru serviciile de proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor de la data emiterii ordinului de începere a acestora.
Prin semnarea acestui contract, stațiunea de interes național Padina - Peștera face un pas important spre dezvoltare.
Demersul se încadrează în angajamentul asumat de administrația județeană – de dezvoltare și modernizare a zonei montane din Județul Dâmbovița.
Centrul Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană va deservi un echipaj pentru intervenții de urgență și jandarmerie montană și va fi dotat cu un punct de prim ajutor și o platformă auto pentru mașini de intervenție și ambulanță.
Jandarmeria Montană este structura specializată cu rolul menţinerii ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice. În zona montană a Județului Dâmbovița funcționează, în prezent, Postul de Jandarmi Ordine Publică Montană Peştera şi Postul de Jandarmi Ordine Publică Montană Zănoaga. Ambele structuri execută misiuni zilnic, în special în zona Platoului Bucegi şi a Parcului Natural Bucegi.
Reamintim faptul că, în luna februarie a acestui an, Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul pentru nota conceptuală a pârtiei de schi din stațiunea Padina - Peștera și contractul pentru realizarea studiului referitor la alimentarea cu apă și rețeaua de stații de epurare.
În continuare se fac eforturi pentru o dezvoltare controlată, cu respectarea prevederilor legale în vigoare și fără afectarea cadrului natural protejat, se arată într-un comunicat al CJ Dambovița.