Am văzut cum un cunoscut politician de pe la noi se laudă că a realizat cele mai multe proiecte, dintotdeauna, în județul Dâmbovița. Totul a culminat cu cea mai recentă declarație a sa, pe Facebook, când a afirmat că i se datorează finanțarea lucrărilor de la Mănăstirile Nucet, Stelea, Dealu sau Peștera. Eu îi înțeleg lupta politică, însă îi cer să nu mai mintă și să nu mai folosească Biserica, considerând că și ea trebuie să i se supună.

Pentru a afla adevărul, vă spun că la Mănăstirea Nucet, cele mai multe lucrări au fost realizate de Arhiepiscopia Târgoviștei cu sprijinul fostului deputat Ion Stan și a unor generoși sponsori, iar în anul 2004 a fost resfințită. Ulterior, am reușit să finalizăm Casa egumenească cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.
Lucrările de la Mănăstirea Stelea au început în anul 2003 și s-au finalizat în anul 2017, când biserica a fost resfințită, însă cele mai multe fonduri au fost alocate până în anul 2014.
La Mănăstirea Dealu, lucrările de consolidare și restaurare au fost începute în anul 2007 și în anul 2018 au fost finalizate, când biserica a fost resfințită.
La Mănăstirea Peștera, lucrările au început în anul 2000, în anul 2007 s-a finalizat noua biserică și Centrul Cultural Misionar, iar restul au fost finalizate în anul 2019.
În concluzie, toate aceste mănăstiri au fost restaurate la inițiativa și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, ajutat de toți președinții de Consiliu Județean din anul 2000 până azi, de toate guvernele care s-au succedat, de Secretariatul de Stat pentru Culte, de UAT-urile de care aparțin și de generoși sponsori.
Am mai văzut cum se lăuda și că a adus bani la Universitatea "Valahia" din Târgoviște, însă, din nou, îi cer să fie mai modest! Nu trebuie să uite faptul că cel care a solicitat sprijin din partea Guvernului, oricare a fost el, a fost Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, alături de rectorul Universității, iar în anumite momente intervenția politicianului a încurcat mai mult.
Așadar, domnule politician, nu mai folosiți Biserica după bunul vostru plac! Un fost prim-ministru de care sunteți foarte atașat v-a învățat de mult: "Biserica nu este o instituție pe care să o treacă strada politicienii!"
Cu adevărat este bun și darnic Dumnezeu cu noi, dar, mai ales, foarte răbdător și cu siguranță îngăduitor, mai cu seamă atunci când exagerăm, însă este, în același timp, drept!
Sigur, probabil, mulți o fac pentru a-și încânta cunoscuții, pentru a scăpa din situații potrivnice, pentru a seduce urechile și ochii celor ce de două ori pe deceniu pun ștampila de vot mai bine sau mai puțin bine.
Treaba este că la o atentă lectură a câte unui text scris de acesta observ că memoria-i joacă mari feste și atunci nu e de glumă.
Cu tristețe o spun, a ajuns să se creadă stirpe voievodală! Da, ați citit bine! Nu știu încă de la cine se revendică, de la Mircea cel Bătrân sau Matei Basarab, Brâncoveanu sau, mai nou, Vlad Țepeș! 
Mare om, mare caracter!
Să-i dea Domnul sănătate și putere de a vedea realitatea așa cum este ea! Iar nouă, ajutor să-l vedem acolo unde-i este locul, la multă depărtare...de astfel de exagerări!