O turistă aflată în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti.

 

Marți, 11 iulie a.c, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera împreună cu Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane epuizate fizic.

Turista, o femeie în vârstă de 40 de ani, din județul Ilfov, care se afla cazată la o pensiune din zona Peștera a plecat împreună cu fiul în vârstă de 12 ani într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Vf. Omu.

La un moment dat, în timp ce urca spre Vf. Omu, femeia nu a mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice și a unor probleme medicale.

Ajunşi la faţa locului, în punctul Mecetul Turcescsalvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta se afla în stare avansată de epuizare fizică fiind totodată și panicată.

Turista a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă până la Refugiul Salvamont Dâmbovița, unde i s-au acordat alte măsuri de prim-ajutor. Ulterior aceasta s-a întors la locul de cazare.

Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 3 ore.

 

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA