Grupul de inițiativă al Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița a participat astăzi, 17 martie 2021, la o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița – reprezentată de președintele Corneliu Ștefan, vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, reprezentanți ai Cabinetului Președintelui.
Din partea Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița au fost prezenți președintele Bogdan Isbășescu, vicepreședinții Bianca Alexandra Necula și Nicola Teodora Ionescu, precum și directorul departamentului de PR și Comunicare, Damian Dănuț Constantin.
Discuțiile s-au axat pe alocările financiare pentru învățământul preuniversitar pentru anul 2021, identificarea celor mai bune soluții pentru problemele apărute în activitatea educațională din acest an în contextul epidemiei de SARS-CoV-2 (recuperarea orelor pierdute, evaluările naționale etc.). Printre problemele ridicate de elevi, s-au numărat și modul de acordare a burselor și problemele referitoare la transport.
„Echipa de la CJD își dorește să aibă o colaborare pe proiectele pe care ni le-ați prezentat, dar și pe alte idei de proiecte. Am susținut și voi susține necesitatea acordării de burse pentru elevi. Chiar dacă bugetul este mai mic cu 40% față de anul 2020, vreau să continuăm. Tot pentru domeniul educațional, susțin proiectele pe care unitățile administrativ-teritoriale le implementează. Ajutăm primarii pentru a asigura un mediu educațional corespunzător elevilor din tot județul”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
În finalul discuțiilor, președintele Corneliu Ștefan le-a prezentat participanților la reuniune programul de tip internship pe care intenționează să îl introducă – proiect destinat tinerilor-, dar și un proiect de sprijinire a sporturilor de masă, adresat asociațiilor, ONG-urilor etc.
De asemenea, Corneliu Ștefan a exprimat disponibilitatea și sprijinul administrației județene față de învățământul dâmbovițean, în condițiile în care epidemia de SARS-CoV-2 a adus provocări cu care sistemul educațional nu s-a mai confruntat până în prezent.
„Consiliul elevilor este împărțit în 3 structuri – Consiliul Național al Elevilor, pe România, care e format dintr-un birou executiv, cu 8 vicepreședinți, un președinte și 2 secretari, 41 de consilii județene plus Consiliul Municipal al Elevilor București și consilii școlare în fiecare județ. Avem consiliile școlare, Biroul Executiv și o Adunare Generală, care, la nivel național, este formată din președinții consiliilor județene, iar la nivel județean, din președinții consiliilor școlare. Ne întrunim o dată pe lună, în ședințe ordinare, iar în ședințe extraordinare ne putem întâlni de 3 – 4 ori pe lună”, a precizat președintele Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița, Bogdan Isbășescu.