Plutonierul major Timofte Ionuţ a reprezentat luna aceasta Jandarmeria la “Marathon 7500” – ediția a IX-a, care a presupus parcurgerea unui traseu de 45 km.

Competiţia s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie a.c., pe un traseu stabilit de organizator în Munţii Bucegi.

 

Jandarmul dâmboviţean a intrat în concurs la categoria „Open”, care a constat în parcurgerea traseului Peștera – Vf. Omu (2.507 m) – Valea Cerbului – Gura Diham – Prepeleac – Mălăiești – Vf. Omu – Poiana Guțanu - Șaua Strungă – Padina – Peștera, pe o distanţă de 45 km, cu o diferență de nivel de 3.300 m şi s-a clasat pe locul al II-lea din 152 de echipe, obţinând un timp oficial de 6 ore, 33 minute şi 42 secunde.

Particularitatea acestei competiţii a constat în alergarea montană pe echipe, jandarmul montan participând împreună cu Ivănescu Andrei, un ploieștean în vârstă de 19 ani aflat la începutul “carierei” de alergător montan.

 

Pasionat de alergarea montană, subofiţerul va participa şi pe 9 septembrie a.c., la a VIII-a ediţie a ultramaratonului “Ciucaș X3”, desfăşurat în Munţii Ciucaș, care va consta în parcurgerea unei distanţe de 105 km cu o diferenţă de nivel de aproximativ 4.900 metri.

Plutonierul major Timofte Ionuţ îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Mircea cel Bătrân Dâmboviţa din anul 2006, iar timp de aproape 3 ani, subofiţerul a participat la 32 de competiţii, dintre care 13 semimaratoane şi 1 maraton pe asfalt, 6 martoane montane şi 12 crosuri, la care a obţinut rezultate notabile.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA