Trotinetele electrice devin, începând de astăzi, 26 martie, mijloace alternative de deplasare pentru târgovișteni.
"Este vorba, în primă fază, de 220 de trotinete electrice care vor fi plasate în 30 de puncte din municipiu și care vor asigura o deplasare ecologică, facilă, agreabilă și rapidă. Este un concept care este dezvoltat și în alte orașe. Suntem la început. Îi sfătuiesc pe toți cei care doresc să utilizeze aceste trotinete să citească foarte bine ordonanța 195 regulamentul de aplicare cu privire la circulația pe drumurile publice a acestui tip de vehicule. Viteza este limitată la 25 de km/h. Se poate circula pe pistele de biciclete, pe partea carosabilă. Nu se poate ieși în afara localității. Toate aceste trotinete sunt urmărite prin GPS, există o aplicație Lime prin care poți să rezervi trotineta, să vezi unde este, să plătești. Este exclusiv o activitate derulată de către Lime, noi am pus la dispoziție, contra unei sume de bani, domeniul public în vederea utilizării lor", a explicat primarul Cristian Stan.
"Am găsit o administrație foarte deschisă la genul acesta de soluții alternative și cred că este un moment foarte potrivit. Trăim într-un context în care distanțarea socială este foarte importantă și aceasta este o soluție nu numai ecologică, dar care asigură și această distanțare socială. Mai important decât orice este o soluție de reducere a traficului. Promisiunea noastră este că vom ajusta tot timpul dimensiunea flotei pentru cerere și ne asumăm acest angajament de a fi o soluție completă pentru nu numai agrement, dar pentru a fi o soluție și o alternativă la trafic. Este foarte simplu de folosit, este nevoie de aplicația Lime care îți arată unde se află trotineta, ce nivel de baterie are, o poți debloca, sunt undeva la două trei butoane de apăsat și lucrurile merg foarte simplu (...) Ne dorim să fim un aspect pozitiv pentru oraș, cu integrare ușoară ", a spus Luca Mateescu, general manager Lime România. "Numărul de accidente aproape nu există, este comparabil cu bicicleta chiar ai mai mult control, trebuie să apeși un buton, iar viteza ți-o poți controla singur. Este un exercițiu safe care se învață foarte repede", a mai precizat acesta.
În curând, vor fi introduse și abonamentele pentru utilizarea acestor trotinete electrice. Aplicația se poate descărca din AppStore sau Android și se plătește cu cardul atașat. Vârsta minimă pentru folosirea acestui mijloc este de 18 ani. Prețul de pornire este de 3 ron, respectiv 0,6 ron/minut.