• "Pentru abaterea gravă de a aduce deșeuri din alte județe, am propus ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul din cele două depozite și toți membri ADI au votat pentru și am început procedura de reziliere a contractului"!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a declarat război "mafiei gunoaielor"! În urma ultimelor evenimente întâmplate la gropile de gunoi de la Titu și Aninoasa care au scos la lumină depozitarea ilegală de deșeuri, conducerea CJ a propus rezilierea contractului cu operatorul.

"Această situație este inadmisibilă și, în calitatea mea de președinte al CJ Dâmbovița și ADI Deșeuri Dâmbovița împreună cu colegii mei nu acceptăm astfel de practici în județ", a declarat președintele CJ, luni, 7 iunie, într-o conferință de presă.

El a arătat că s-a ajuns la această situație din cauza  operatorului depozitului, care are contract cu ADI Deșeuri, și care ar avea o relație contractuală cu un alt  operator de transport din afara județului, fără acordul CJ Dâmbovița, fără ca cineva să fi încuviințat depozitarea deșeurilor provenite din alte județe în depozitele conforme de la Titu și de la Aninoasa.

"Operatorul depozitului a recunoscut de-a lungul timpului că a primit cantități de deșeuri menajere. În data de 4 iunie a.c., a fost depistat și identificat de către polițiștii locali un autotir din Vâlcea și o semiremorcă de București care transportau deșeuri ce proveneau de la firma S.C. Urban S.A. Râmnicu Vâlcea. Pe 6 iunie a fost depistat un alt autotir și o semiremorcă înmatriculate în județul Brașov care au transportat și descărcat deșeuri la rampa de gunoi din Titu conform biletului cântar pentru cantitatea de 5650 de kg și încă unul de 11600 de kg care proveneau de la aceeași firmă din județul Vâlcea. Au mai fost identificate și alte tiruri cu cantități de 10380 de kg respectiv 8820 de kg care proveneau de la aceeași societate comercială", a arătat Ștefan.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de nereguli. Doar în 2019, au fost depozitate la Aninoasa 500 de tone de deșeuri și alte 500 de tone, la Titu, a mai subliniat șeful administrației județene. 

"Operatorul a fost somat pentru plata unei penalități de 10% privind creșterea redevenței care nici până astăzi nu a fost plătită.

Operatorul nu și-a îndeplinit condițiile contractuale la niciuna dintre cele două gropi de gunoi de la Aninoasa și Titu.

Pentru abaterea gravă de a aduce deșeuri din alte județe, am propus ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul din cele două depozite și toți membri ADI au votat pentru și am început procedura de reziliere a contractului", a anunțat acesta.

 Ștefan spune că vor fi sesizate toate instituțiile cu competențe în domeniu începând cu IPJ Dâmbovița.

"Județul Dâmbovița nu este groapa de gunoi a nimănui! Cei care au greșit trebuie să răspundă! Dacă cineva nu a înțeles până astăzi că nu este de joacă, îi transmit public că am pornit războiul cu mafia gunoaielor!", a transmis președintele CJ.