Nu se poate face turism fără... turiști! Așa începe comunicatul remis presei astăzi de către Asociația Turistică Peștera-Padina, în legătură cu  cele  întâmplate în munte ieri, când mii de turiști au rămas blocați din cauza închiderii drumului de acces de la Dichiu spre Zănoaga. Conducerea Asociației, prin vocea lui Valentin Calcan, cere Consiliului Județean Dâmbovița să analizeze situația și să redeschidă drumul din munte.

 

Comunicat de presă

 

Nu se poate face turism fără turiști!

 

 

 

Sute de mașini, mii de turiști, au rămas blocați ieri în zona Padina-Pestera din cauza închiderii drumului de acces de la Dichiu spre Zănoaga fără nicio informare prealabilă din partea autorităților!

 

Un drum aflat în lucru de ani de zile, a fost blocat de un buldoexcavator care, în câteva ore a săpat o groapă imensă și a oprit definitiv circulația. Unica cale de acces rămâne drumul pe la Sanatoriu, un drum neasfaltat și dificil de parcurs în special pentru autoturismele mici.

 

Considerăm că această decizie, luată exact în vârf de sezon turistic este una iresponsabilă și afectează grav atât activitatea noastră cât și a turismul în general. Astfel de acțiuni haiducești nu au nicio legătură cu dorința autorităților exprimată public privind dezvoltarea unei Stațiuni Turistice Moroeni Padina-Peștera.

 

În lipsa accesului liber pe drumul asflatat Dj 713 – Dj714 nu se poate face un turism de calitate. Suntem în situația în care fără garanția accesului turiștilor în zona montană să fim nevoiți să ne refacem planurile de investiții, chiar să reducem sau să închidem din activitățile turistice existente. Nu se poate face turism fără turiști!

 

Sperăm ca astăzi conducerea Consiliului Județean Dâmbovița să analizeze situația și să decidă redeschiderea accesului în zona montană.

 

 

 

Valentin Calcan,

Asociația Turistică Peștera-Padina