Telefoanele BlackBerry clasice nu vor mai funcționa de mâine, 4 ianuarie. Ele nu vor mai putea accesa internetul, trimite SMS-uri ori efectua apeluri nici măcar către numărul de urgență.

Compania nu va mai oferi suport pentru dispozitivele sale clasice care rulează BlackBerry 10, 7.1 OS şi cele anterioare. Practic, asta înseamnă că telefoanele care nu rulează Android nu vor mai putea fi folosite, explică CNN.

Anunțul a fost făcut prima dată încă din septembrie 2020, compania dorind să se concentreze pe furnizarea de software şi servicii de securitate pentru întreprinderile şi guvernele din întreaga lume, sub numele de BlackBerry Limited.

BlackBerry a cam ieşit din afacerea cu telefoane încă din 2016, dar a continuat să acorde licenţe pentru brandul său producătorilor de telefoane pentru un dispozitiv Blackberry 5G care funcţionează cu software Android.

Telefoanele clasice BlackBerry au fost foarte populare mai ales datorită tastaturii. Erau folosite inclusiv de afaceriștii de pe Wall Street, de fostul președinte Barack Obama și de vedete precum Kim Kardashian, mai ales datorită reputaţiei în materie de securitate.