Astăzi, la Târgoviște, a fost organizată o conferință de informare privind fondurile europene, la care au fost prezenți primari, parlamentari, directori de agenții, instituții și servicii implicate în derularea proiectelor cu finanțare europeană, precum și directorii tuturor Grupurilor de Acțiune Locală din Dâmbovița.

Toate resursele financiare au fost detaliate de europarlamentarul Victor Negrescu, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.
 
 
 
Se vor deschide linii de finanțare pentru aproape toate domeniile de interes public, dar și privat.
Dâmbovița are o șansă de care  trebuie să profite, a arătat, președintele CJ, Corneliu Ștefan, primarii având posibilitatea să transforme comunitățile pe care le conduc, prin programele operaționale viitoare și Planul Național de Redresare și Reziliență, să acceseze bani pentru achiziționarea de microbuze școlare, să investească în infrastructura rutieră, de apă și apă uzată, în reabilitarea de blocuri sau construirea de locuințe sociale. Dacă au interes și se preocupă de proiectele de dezvoltare a comunităților.
 
 Fondurile europene sunt cea mai ieftină modalitate de finanțare a proiectelor de dezvoltare, iar când o autoritate se preocupă să-i aducă pe cei care se pricep cel mai bine la acest domeniu și duc informația privind oportunitățile de accesare cât mai aproape de administrația locală, interesul ar trebui să fie unul major.
 
Doar patru dintre primarii prezenți, dar și reprezentanții grupurilor de acțiune locală au ridicat o serie de probleme foarte importante pentru localitățile lor. Mulți dintre primarii dâmbovițeni nu au considerat important să participe la întâlnire, în timp ce larga majoritate a celor care au dat curs invitației a făcut doar un act de prezență.  Nicio nelămurire sau chestiuni de ridicat. Poate totul le-a fost clar și știu ce au de făcut sau poate nu au înțeles nimic și nici nu-i preocupă acest lucru...
 
"Dâmboviţa este un județ care contează, iar prin atragerea de finanțări europene cu siguranță ne vom atinge ținta de pol de dezvoltare regională", a declarat Corneliu Ștefan.