Dâmbovițenii au la dispoziție 2.263 locuri de bilete de tratament balnear alocate de  Casa Naţională de Pensii Publice. La nivelul județului Dâmbovița, au fost depuse 381 de cereri de bilete de tratament, până la acest moment. Situația a fost discutată în cadrul ședinței de astăzi a  Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

 
Din primele trei serii, respectiv, 2 serii în luna martie şi o serie din luna aprilie, au fost valorificate 134 bilete de tratament din cele 177 repartizate, reprezentând un grad de valorificare de 76%.
În categoria beneficiarilor biletelor de tratament balnear, gratuite sau cu plată, se înscriu atât pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, cât și beneficiarii prevederilor unor legi speciale: persoanele refugiate sau deportate, cele persecutate din motive politice, persoanele cu handicap, veteranii sau văduvele de război. Biletele gratuite se acordă în procent de maximum 15% din numărul total al biletelor acordate.
 În cadrul ședinței, directorul CJP Dâmbovița, Mihai Toni Ciprian, a adus la cunoștința reprezentanților pensionarilor faptul că programul de lucrul cu publicul al Casei a fost modificat asigurându-se preluarea solicitărilor la ghișeele instituției în zilele luni, miercuri, joi, între 8.30-16.30, vineri 8.30-13.00, marți în intervalul 8.30-18.30.
 De asemenea, programul audiențelor la nivelul conducerii este stabilit pentru zilele de marți, miercuri și joi în intervalul 8.30-13.00.
 "Sănătatea este întâia bogăție a fiecărui om. De aceea, este important să o prețuim ca pe cea mai de preț comoară. Tratamentele balneare nu sunt un moft, sunt o necesitate. Din datele pe care le avem până la acest moment, la nivelul județului Dâmbovița reiese faptul că, la nivel instituțional se menține o ordine exemplară în ce privește derularea procedurii legale de eliberare a biletelor de tratament balnear.
 Salut, pe această cale, eforturile depuse de angajații Casei Județene de Pensii Dâmbovița pentru valorificarea unui procent de 76% a biletelor de tratament", a precizat prefectul județului, Claudia Gilia.