Ziua Europei sărbătorită inedit la Târgoviște! "Flash Mob"-ul din Piața Tricolorului, în organizarea Consiliului Județean, s-a întâmplat cu participarea a sute de copii.

 

O mie de elevi din mai multe unități de învățământ târgoviștene au participat astăzi, 9 mai, în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște, la flashmob-ul organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Europei, interpretat de Corul Colegiului Național Constantin Cantacuzino - „Cantangeli” și Corul Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu - „Cantiamo”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, s-a alăturat bucuriei tinerilor care au însuflețit centrul municipiului Târgoviște într-o manifestare artistică dedicată importantului eveniment european. Organizați în grupuri prefigurând literele care alcătuiesc numele continentului nostru, EUROPA, tinerii au sărbătorit conceptul de pace și unitate, valori ale edificiului paneuropean.

 „Am gândit acest proiect, organizat prin intermediul Centrului Județean de Cultură, ca pe o modalitate de a ne apropia unii de ceilalți, de a ne arăta recunoștința față de eforturile pe care înaintașii noștri le-au făcut, cu atât mai mult cu cât astăzi sărbătorim și Ziua Independenței de Stat a României, pentru ca noi să ne bucurăm de apartenența la spațiul european. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment și care, cu entuziasmul și energia lor, au însuflețit centrul municipiului Târgoviște și și-au prins mâinile într-o horă a bucuriei”, a transmis președintele Corneliu Ștefan.

Evenimentul s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

În această seară, începând cu ora 18:00, la Cinematograful Independența va avea loc concertul extraordinar „Primăvara Clasică Europeană”, devenit deja tradiție.

Aflat la ediția a VII-a, concertul este organizat de Primăria Municipiului Târgoviște, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, alături de Teatrul Municipal Tony Bulandra. Protagoniștii concertului vor fi: Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de dirijorul Daniel Jinga, alături de invitații săi speciali - Marlene Ionescu-Zavera, soprana Georgiana Costea, tenorii Florin Georgescu și Vlad Miriță, precum și baritonii Iordache Basalic și Yuriy Tsiple.