Peste 50 de jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai AJVPS și DSVSA Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului-Județul Dâmbovița au acționat astăzi, 12 mai a.c., în urma a trei solicitări prin SNUAU 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezență a fost semnalată în localitatea Priseaca, cartierul Romlux și în apropierea șoselei de centură din municipiul Târgoviște, informează IJJ Dambovița.

Cele mai ample activități de verificare s-au desfășurat în zona cu vegetație de pe câmpul din vecinătatea șoselei de centură, unde a fost semnalată ultima dată prezența animalului sălbatic. Pe lângă echipele formate din efective de jandarmi, polițiști și polițiști locali au acționat și reprezentanți ai AJVPS Dâmbovița cu doi câini de vânătoare, fiind ridicate de la sol și drone, care au survolat zona pentru o posibilă localizare a felinei.

Pe tot parcursul misiunii în zonă au fost prezente două echipaje SMURD, care alături de jandarmi, polițiști și polițiștii locali au purtat discuții cu cetățenii de la imobilele din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinței, a fotografierii cu animalul sălbatic în cazul apariției, precum și pentru informarea de urgență a autorităților despre semnalarea prezenței acestuia.

Acțiunile de căutare s-au încheiat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenției, fără identificarea vreunui animal sălbatic.

În continuare, zona unde a fost semnalată prezența leului este monitorizată de jandarmii și polițiștii dâmbovițeni, pentru a se putea interveni prompt în situația posibilei apariții a acestuia, se arată într-un comunicat al IJJ.