COMUNICAT DE PRESĂ

 

            Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 2 august 2022, expoziţia de pictură „APARTENENȚE” a tinerei artiste Maria Magdalena ALECU, care va fi deschisă oficial la ora16:00, la parterul Muzeului de Artă din Târgovişte.

            Evenimentul face parte din proiectul „TINERI ARTIȘTI DÂMBOVIȚENI”, aflat în acest an la cea de-a doua ediție, proiect ce a debutat în 2021 cu expoziția artistei Barbara Brigita Popa.

Proiectul urmărește să aducă în atenția iubitorilor de artă, după cum indică și titlul, tineri artiști din județul nostru aflați la început de drum, sprijinindu-i în promovarea pe meleagurile natale a creațiilor lor, prin intermediul expozițiilor organizate în cadrul Muzeului de Artă din Târgoviște.

Expoziția „Apartenențe” prezintă creațiile din acest an ale artistei Maria Alecu, fostă absolventă a Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște și a Universității de Arte din București. Vizitatorul poate descoperi în această expoziție de pictură o parte din universul, sufletul, dar și rădăcinile tinerei artiste, care este prezentă pentru întâia dată într-o expoziție personală la Muzeul de Artă din Târgoviște.

De la ultima apariție pe simezele Muzeului de Artă, în expoziția de grup Palete 2022 a diferiților artiști – profesori în învățământul cu specific artistic – din orașul nostru, nu a trecut mai mult de o lună, astfel încât putem spune că artista lucrează cu dăruire la transmiterea harului său acelora ce au inima deschisă artei contemporane și esteticii sale.

Amintim faptul că, firesc pentru artiștii aflați la început de drum, s-a observat o evoluție, stilistică și expresivă, între prima sa participare la Târgoviște în cadrul Bienalei de Artă „Gheorghe Petrașcu”, în anul 2018, apoi în 2020, cât și în acaestă expoziție, în care tehnica predominant prezentată a fost cea a culorilor acrilice pe pânză. 

            Vă invităm să vizitați, în perioada 2 august – 25 septembrie 2022, expoziția „APARTENENȚE” a artistei Maria ALECU, găzduită la parterul Muzeului de Artă - Târgoviște, Calea Domnească 185 - de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,