Moment important, astăzi, la Palatul Victoria, unde președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila au semnat contractul pentru finanțarea proiectului ”Modernizare DJ 714 Bolboci-Contur lac Bolboci-Cheile Tătarului”.

 
Dâmbovița este primul județ din țară care semnează contracte pe Programul Național ”Anghel Saligny”.
În acest fel, Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată suma de 𝟗.𝟖𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, finanțare care va permite desfășurarea lucrărilor pe acest drum important pentru turismul montan dâmbovițean.
”𝐕𝐨𝐦 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐚 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝟒,𝟓 𝐤𝐦, 𝐯𝐨𝐦 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐫𝐢𝐠𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐞𝐭𝐨𝐧, 𝐫𝐢𝐠𝐨𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐨𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐞𝐭̦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐨𝐬𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞”, spune președintele CJD.
”Consiliul Județean Dâmbovița, pe lângă cel semnat astăzi, mai are aprobate pentru finanțare alte 3 proiecte.
 𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru implementarea proiectului „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Oraşului Găeşti”. Investiția se ridică la 𝟖𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 urmând să susțină diferența din diverse surse.
 Proiectul „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟒 𝐌𝐚𝐥𝐮 𝐜𝐮 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢 – 𝐏𝐮𝐜𝐡𝐞𝐧𝐢” - porțiunea drumului județean, care are o lungime de 6,7 km, avea nevoie de intervenția noastră, iar acum acest lucru este posibil datorită aprobării unei finanțări de aproape 𝟒𝟏.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 lei. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 𝟕𝟒.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, diferența urmând să fie suportată de 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.
 Un alt proiect aprobat este „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟐𝐀 𝐑𝐮𝐧𝐜𝐮 - 𝐑𝐚̂𝐮 𝐀𝐥𝐛”, iar valoarea finanțării susținute prin „Anghel Saligny” este de aproape 𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.
 În total, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭𝐞 𝟒 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞, 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝟏𝟒𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.
 Toate proiectele depuse de administrațiile dâmbovițene se vor concretiza, în cel mai scurt timp, prin semnarea contractelor de finanțare”, a mai arătat acesta.
 La nivelul județului, 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 𝟏.𝟑𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 de lei în 𝟏𝟑𝟕 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢, 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢, 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚̆ și 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐮𝐳𝐚𝐭𝐚̆, proiecte de care vor beneficia peste 𝟓𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐝𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐞𝐧𝐢.
 𝟑𝟖 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 - 𝟒𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟔𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢;
 𝟔𝟐 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 – 𝟗𝟑 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐮 𝐨 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟔𝟑𝟕.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.
▫️ ”Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare.
Cu ajutorul sumelor din Programul Național „Anghel Saligny” vom înființa 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆, iar 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭 din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞 ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Acest lucru va crește #𝐚𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 județului nostru și a tuturor #𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 locale atât din punct de vedere economic, cât și social”, mai precizează Corneliu Ștefan.