Radu Dumitru este unul dintre tinerii ambițioși cu care Pucioasa se laudă pentru performanțele sale. Fost elev al școlii Gimnaziale Mihai Viteazul Pucioasa și jucător la CS Tonika, Radu evoluează în prezent la CSȘ Târgoviște, unde obține rezultate deosebite. Spune despre el că este un tânăr sociabil, cu simțul umorului, serios și ambițios, mai ales când vine vorba despre baschet.

”Am început să joc baschet în clasa I, când am avut de ales între mai multe ore opționale. Totul a fost ca o joacă la început, apoi a devenit din ce în ce mai serios. Pasiunea mea pentru baschet a venit de la sine, mă simțeam foarte bine când mergeam la antrenamente, dar mai ales la meciuri. Experiența la Tonika Pucioasa a fost una foarte frumoasă, având în vedere că majoritatea celor din echipă eram prieteni și în afara antrenamentelor, chimia noastră de joc a fost una foarte bună și ușor, ușor am devenit una dintre cele mai bune echipe din țară”, spune Radu Dumitru, într-un interviu pentru Buletin de Pucioasa, revistă de informare a Primăriei orașului.

Meciurile noastre de acasă mereu s-au jucat cu sala plină, am avut o susținere incredibilă de fiecare dată și pentru noi a fost o mândrie să putem juca în fața numeroșilor spectatori, majoritatea fiind prieteni, părinți, rude, colegi de clasă”.

În prezent, Radu Dumitru  evoluează la CSȘ Târgoviște, o echipă la spune că s-a adaptat foarte repede, având în vedere că, la început, jumătate din echipă, era formată din foști jucători de la Tonika Pucioasa.

”Relațiile de joc s-au consolidat foarte repede, domnul antrenor Cătălin Tănase a avut și are o încredere foarte mare în noi, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune”, spune tânărul. ”Cei mai buni susținători ai mei pot spune că sunt părinții, cărora le mulțumesc că au fost mereu alături de mine, indiferent de situație. Pe lângă părinții mei, țin să le mulțumesc tuturor oamenilor care au fost alături de noi ca echipă și de mine personal, de-a lungul anilor!”

Și-a propus să promoveze examenul de bacalaureat cu o notă mare, să meargă la facultate, dar nu vrea să neglijeze nici baschetul.

”Sfatul meu pentru cei care vor să ajungă să aibă rezultate bune în acest domeniu este să fie serioși, să joace din plăcere și să muncească din ce în ce mai mult, la fiecare antrenament”.