Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a început o colaborare cu Institutul Escoffier. Este vorba despre o școală de pregătire în domeniul gastronomiei la nivel de performanță.

”Suntem extrem de interesați de o astfel de colaborare pentru că ne dorim să avem specialiști , în zona HoReCa, pregătiți profesional la cele mai înalte standarde”, a declarat, joi, într-o conferință de presă, președintele CCIADB, Valentin Calcan.

”Îmi doresc extrem de mult să putem avea și noi restaurante cu steaua Michelin, de ce nu și aici, în Târgoviște, poate și undeva mai sus, în munte, și pentru asta avem nevoie de profesioniști”,  a mai spus Calcan. El a precizat că s-a început o colaborare, în acest sens, cu Colegiul Economic.

”Interesul nostru este ca o parte din acești copii de la clasa de învățământ dual în zona Horeca, unde sunt 20 de elevi în clasa a IX-a, să poată să ajungă, la un moment dat, la Institutul Escoffier, să aibă parte de o pregătire la nivel înalt, astfel încât să se reîntoarcă și să pună în aplicare ce au învățat acolo”, a mai adăugat Calcan.

”Avem onoarea și responsabilitatea să fim singurul institut din Europa acreditat de Ministerul Educației francez prin parteneriatul cu Institutul Notre Damme de la Rich. Institutul nostru pregătește elevi în trei module, basic, intermediar și avansat. Vorbim despre o gastronomie la cel mai înalt nivel. Un absolvent al Institutului Escoffier care face o practică în restaurante cu stele Michelin are un salariu de la 4500 de euro în sus. Am încredere că parteneriatul cu Camera de Comerț de a selecționa dintre tinerii din regiune pentru a-i învăța înalta bucătărie a Escoffier poate aduce un beneficiu de imagine, turistic”, a declarat Stephane Oprea, președintele Institutului Escoffier.

Tot astăzi, antreprenorii din Horeca Dâmbovița s-au întâlnit cu Stéphane Oprea, președintele Escoffier România, la sediul Camerei de Comerț Dâmbovița, unde au discutat despre perfecționarea personalului în bucătăria franceză, despre calitate și bune practici spre a obține stelele Michelin Guide.