Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița a organizat Topul Județean al Firmelor 2022 ediția a XXIX – a, eveniment care s-a desfășurat în data de 17  noiembrie.

La eveniment au  participat reprezentanți ai celor mai performante companii, personalități ale autorităților publice locale și județene.

 Ca în fiecare an, Topul Firmelor este cartea de vizită a mediului de afaceri dâmbovițean. Numai că, de astă dată, Topul conține o notă aparte de performanță pentru că aici sunt companiile care au reușit să se adapteze și să învingă marea provocare apărută pe neașteptate la începutul anului 2020.Sunt acele companii care, în primul rând, au avut grijă de întregul personal, care au găsit resurse financiare să achite facturile scadente chiar și atunci când producția era oprită sau în cel mai fericit caz, se lucra pe stoc, sunt acele companii care au găsit soluții câștigătoare.Aceste companii au reușit în anul 2021 să facă performanță, Topul de astăzi, reflectând, rezultatul financiar de anul trecut. A fost greu? A fost ușor? Cu siguranță fiecare manager de companie, fiecare antreprenor a folosit propria rețetă și numai ei știu cel mai bine ce efort se află în spatele frumoaselor rezultate. Anul 2022 a început cu o nouă încercare, pentru mulți la fel de neprevăzută ca cea de acum doi ani. Experiența acumulată cu siguranță ne este de mare folos și am speranța că acest an va fi unul și mai bun pentru companiile dâmbovițene. Doar împreună putem merge înainte!”,  a transmis președintele CCIADB, Valentin Calcan. 

 La nivel județean, pe primele 10 locuri s-au clasat 1942 de  companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate cum ar fi comerț, construcții, industrie, cercetare-dezvoltare și high-tech, servicii,  turism, agricultură.

Clasamentul Topul Firmelor din Dâmbovița este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a utilizării capitalului angajat. Topul este construit pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării.  

La realizarea clasamentului Topul Firmelor din Dâmbovița 2022 au fost analizate 11.796 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în județul Dâmbovița. Dintre acestea, 1.942 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasament, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării. 

În ierarhia Topul Firmelor din județul Dâmbovița 2022 s-au calificat pe prima poziție un număr de 524 de companii, pe locul al doilea 318 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 227 companii.