Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan, a participat ieri, 24 noiembrie 2022, la evenimentul de lansare a 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐮𝐝-𝐌𝐮𝐧𝐭𝐞𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟕 la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.
În intervenția sa, Calcan a subliniat importanța pe care o au fondurile europene asupra finanțării și dezvoltării mediului de afaceri. Antreprenorii au, însă, nevoie de un calendar precis al derulării tuturor fazelor programelor astfel încât să nu apară întârzieri ce pot genera blocaje în companii.

Experiența de până acum ne-a arătat un apetit spre finanțarea administrației publice, probabil și pentru siguranța crescută pe care acestea o pot prezenta din punctul de vedere al garanțiilor și a cofinanțărilor. Să nu uităm că, de regulă, pentru primării sau consilii județene cofinanțările sunt simbolice dar, consistente atunci când vorbim de mediul de afaceri.
Programul Regional Sud Muntenia susține, prin priorități de finanțare specifice, transformarea regiunii într-o regiune competitivă prin inovare, digitalizare, dar și stimularea creșterii economice inteligente, durabile și echilibrate a regiunii Sud Muntenia. Pentru prima data, regiunea Sud-Muntenia va avea un program de finanțare dedicat și descentralizat, aplicațiile putând fi depuse în cadrul a șapte priorități de finanțare aliniate celor cinci obiective de politică ale Uniunii Europene”,  a spus acesta.

La finalul acestui an, se vor publica primele Ghiduri de Finanțare.

”Sprijinim și încurajăm toate companiile dâmbovițene să le parcurgă cu atenție și cu siguranță pot fi găsite posibilități pentru finanțarea propriilor proiecte”, a mai punctat Calcan.