Romarm, companie a statului din subordinea Ministerului Economiei, este în centrul unui scandal de proporții, după ce directorul general, Gabriel Țuțu, a fost pus sub acuzare pentru acordarea unor contracte preferențiale și păguboase pentru stat în timpul pandemiei.
Unul dintre cei cărora le-ar fi fost facilitat accesul la contracte cu statul este Victor Pițurcă, prin firma deținută de fiul fostului selecționer, Alexandru Pițurcă. Toți trei sunt cercetați de DNA şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorii au cerut arestarea pentru Alexandru Piţurcă şi Gabriel Ţuţu, Victor Piţurcă fiind cercetat sub control judiciar. Atribuţiile şefului Romarm au fost preluate de adjunctul acestuia, Gabriel Ţuţu păstrându-şi, deocamdată, funcţia. Ministerul Economiei a menţionat că nu comentează ancheta DNA.
- Au zis că dau o lovitură grea speculei cu echipamente medicale și au transformat o hală destinată producției de armament într-una de producție a măștilor de protecție! Dar, ghinion!
După declararea pandemiei, Romarm a făcut demersuri pentru producţia măstilor în România, prin filiala UPS Dragomireşti, unitate vizitată inclusiv de premierul de la acel moment, Ludovic Orban, dar şi de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, şi de Virgil Popescu, ministrul Economiei de atunci.
Acesta din urmă anunța la 27 aprilie 2020 că, la Romarm, companie producătoare de armament deținută de stat, a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști adusă din China și achizionată cu un milion de dolari! Statul român nu a vândut nicio mască din producția proprie, întrucât directorul Romarm, Gabriel Țuțu, anunța că maşina pentru confecţionat măşti pentru faţă de tip N95 s-a defectat încă din data de 29 aprilie, ziua când însuși premierul Ludovic Orban venise în vizită.
Într-un raport de control se menţionează că producția de la Romarm „e cu mult în afara limitelor prevăzute în contract, funcționarea mașinilor e instabilă și necesită opriri frecvente, iar nivelul de rebuturi afectează productivitatea”.