Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița care a avut loc la Palatul Brâncovenesc Potlogi, viceguvernatorul Băncii Naționale a României, fostul senator de Dâmbovița, Leonardo Badea, a primit titlul de  „𝐶𝑒𝑡𝑎̆𝑡̦𝑒𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑂𝑛𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐷𝑎̂𝑚𝑏𝑜𝑣𝑖𝑡̦𝑎".
Prin decernarea acestui titlu cu prilejul "𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚", eveniment care a debutat astăzi, administrația județeană recunoaște bogata carieră profesională și academică a lui Leonardo Badea, parcursul său fiind strâns legat de 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 "𝐕𝐚𝐥𝐚𝐡𝐢𝐚" 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞.
 Leonardo Badea a deținut funcțiile de consilier județean, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, senator și deputat în Parlamentul României. În domeniul său de expertiză, în perioada 2017-2019, a ocupat funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, iar din 2019 este viceguvernator și membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României.
Prin toată activitatea sa, Leonardo Badea a contribuit semnificativ la creșterea prestigiului și a recunoașterii județului Dâmbovița pe toate palierele vieții economice, sociale, administrative și politice la nivel județean, național și internațional.
La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, senatorul Titus Corlățean, deputatul Radu Popa, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Florin Bănică, părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Valentin Calcan, foștii președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Gheorghe Ana, Daniel Comănescu și Florin Popescu, primari din zonă, dar și Maxim Vasile, Mihail Silistraru și Nicolae Gorban, președinți ai raioanelor Ștefan Vodă, Ialoveni și Căușeni din Republica Moldova.