Tinerii au nevoie să conștientizeze cât de vulnerabili sunt pe internet!
Riscurile la care expun tinerii în mediul virtual, o campanie de informare
în cadrul sustenabilității proiectului ISOSTUD+
Tinerii au nevoie să conștientizeze cât de vulnerabili sunt pe internet
Universitatea „Valahia” din Târgoviște organizează vineri, 20 octombrie 2017, ora 10.00, masa rotundă cu tema ”Tineri în mediul virtual”. Acțiunea face parte din campania cu același titlu, derulată în perioada 1–31 octombrie 2017, în cadrul sustenabilității proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” PET009 – ISOSTUD+.
Scopul acestei campanii este sensibilizarea studenților, indiferent de specializarea lor, cu privire la riscurile la care se expun prin prezența în mediul virtual și, mai ales, în rețelele de socializare. La masa rotundă este invitat domnul Victor Bucuroiu, Agent șef principal din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, instituție care derulează acțiuni continue de prevenire a delicvenței juvenile, cum ar fi proiectele „Dincolo de aparențe” și „Atenție! E viața ta!”.
Masa rotundă este o ocazie de a fi prezentate situații concrete cu care se pot confrunta tinerii utilizatori ai internetului și modalitățile prin care se pot proteja. Toți studenții dornici să participe sunt invitați în corpul B - Parter al Campusului universitar din str. Aleea Sinaia, nr. 13, Târgoviște, vineri, 20 octombrie 2017, ora 10.
Campaniile de informare oferă răspunsuri concrete problemelor cu care se confruntă tinerii în situații de risc
Început în 2015, proiectul ISOSTUD+ a încheiat deja cu succes cinci campanii de conștietizare, toate pe teme deosebit de actuale pentru studenți: inserția pe piața muncii, inițierea de acțiuni antreprenoriale, prevenirea consumului de droguri și de alcool, cooperarea interculturală, menținerea sănătății fizice și mentale a tinerilor.
ISOSTUD + este un proiect destinat tinerilor proveniți din categorii vulnerabile, pentru a-i susține în integrarea lor profesională și socială. Proiectul ISOSTUD+ s-a derulat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea consolidată a proiectului a fost de 1.654.083,09 lei, fonduri SEE nerambursabile şi contribuţie publică.
Mai multe detalii despre proiectul ISOSTUD și granturile SEE pot fi aflate accesând site-urile: www.isostud.ro, www.eeagrants.org și www.granturi-corai.ro