Sediul celei mai importante administrații dâmbovițene, Consiliul Județean Dâmbovița, va intra într-un program de consolidare, reabilitare și modernizare, „Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”. Președintele CJ, Corneliu Ștefan, a anunțat că a semnat, astăzi, contractul la Ministerul Dezvoltării.

 
   ”Este mai mult decât o clădire! Este locul de unde, în cei peste 50 de ani ai existenței sale, pot spune că s-a scris istorie, iar parcursul județului Dâmbovița a fost influențat de deciziile care s-au luat aici”, spune Ștefan.
 
Valoarea estimată a proiectului finanțat din bugetul de stat se ridică la 97.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița contribuind, din bugetul propriu, cu suma de 2.600.000 de lei.
 Lucrările, care vor schimba locația în care funcționează atât Consiliul Județean, cât și Prefectura Dâmbovița, sunt de amploare și vor transforma o construcție realizată în 1972 într-o clădire care ține pasul cu vremurile din punctul de vedere al arhitecturii, precum și al funcționalității și utilizării spațiilor interioare și exterioare pentru dâmbovițenii care intră în contact cu administrația județeană. Sediul Consiliului Județean Dâmbovița este una dintre cele mai mari clădiri din județ, având două corpuri cu o suprafață desfășurată de 6.200 mp.
 
”Atât pentru Corpul Turn, care are o înalțime de 9 etaje, cât și pentru corpul de 4 etaje alipit de Corpul Turn, se impuneau lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare, dar și de creștere a eficienței energetice”, mai precizează președintele CJD.
 
Cele mai importante intervenții se referă la  consolidarea structurilor; introducerea de pereți structurali de beton armat;  intervenții asupra fundațiilor;  înlocuirea unor pereți de compartimentare din materiale grele cu pereți executați din materiale ușoare; repararea, eliminarea sau înlocuirea unor componente arhitecturale;amenajarea parcării, a spațiilor verzi, a aleilor pietonale și a drumului de acces; reabilitarea termică a exteriorului clădirii; reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum; modernizarea sistemelor de climatizare și a instalațiilor de iluminat; amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.
 
”La finalul tuturor acestor lucrări, vom avea o clădire cu spații deschise și moderne, un sediu administrativ care să reprezinte cu adevărat județul Dâmbovița”, a mai arătat Corneliu Ștefan.