La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în municipiul Târgoviște și în alte 3 localități din județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august – septembrie 2023, trei bănuiți ar fi comercializat, în mod repetat, în municipiul Târgoviște, inclusiv către tineri din școli și licee, cantități de canabis, cu 50 de lei pentru un gram.

De asemenea, unul dintre bănuiți ar fi achiziționat drogul de risc ,,pe datorie”, iar din suma încasată după comercializare ar fi achitat costul drogurilor cumpărate.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Dâmbovița au fost conduse, în vederea audierii, 26 de persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Pitești, precum și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmbovița.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.