O nouă zonă de relaxare, întinsă pe o suprafață de 10 ha și aflată lângă Complexul Turistic de Natație, va fi deschisă în curând la Târgoviște, anunță primarul Cristian Stan.

 
”Parc nou, construit pe fonduri europene, lacul decolmatat și curățat sau un nou debarcader, reprezintă numai câteva repere ale unor investiții care schimbă radical întreaga zonă!”, spune edilul.


Este cel mai mare parc construit în municipiul Târgoviște în ultimii 50 de ani.
 
 
În cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„ pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este în curs de finalizare un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.
Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, este realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.
 În plus, parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde beneficiază de sistem automat de irigații.
 Este construită o tiroliană, dar și un minipoligon rutier destinat celor mici.
 Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.