Astăzi, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul “𝑪𝒐𝒏𝒔𝒆𝒓𝒗𝒂𝒓𝒆𝒂, 𝒓𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂, 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒓𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒍𝒂̆𝒅𝒊𝒓𝒊𝒊 𝑭𝒐𝒔𝒕𝒂 𝑺̦𝒄𝒐𝒂𝒍𝒂̆ 𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒗𝒂𝒍𝒆𝒓𝒊𝒆 𝒊̂𝒏 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒐𝒍𝒊𝒅𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒊 𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍𝒆 𝒂 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑫𝒂̂𝒎𝒃𝒐𝒗𝒊𝒕̦𝒂”.

 Lucrările vor păstra unicitatea și semnificația istorică a clădirii unde a funcționat, printre altele, Unitatea Militară de la Gara Târgoviște și unde a avut loc procesul soților Ceaușescu.
 
 Proiectul este unul de amploare și se va lucra de la subsol până la acoperiș:
▫️ se vor executa lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor;
▫️ se vor hidroizola pardoseala și pereții subsolului și se vor termoizola pereții exteriori dinspre curte, la interior;
▫️ se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central;
▫️ la nivelul șarpantei, se va înlocui toată structura veche cu una nouă cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi;
▫️ se vor reface finisajele interioare și exterioare;
▫️ se vor reface instalațiile electrice și termice.
 La etaj, se vor amenaja spații de expoziție, în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzeale și birouri aferente activității de cercetare.
 De asemenea, pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului.
 În zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand și o alveolă pentru parcarea a două autobuze.
 
 ”Totodată, în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și vom reamenaja spațiile verzi din curtea fostei Școli de Cavalerie.
 La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naționale și internaționale, dar și cafenele artistice și literare locale”, spune Corneliu Ștefan.
 
 ”Valoarea totală a proiectului prin care vom reda strălucirea acestei clădiri importante pentru istoria noastră se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița”, a mai arătat acesta.