Proiectul de consolidare, reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează Consiliul Județean Dâmbovița și Prefectura  este în licitație publică încă din prima zi lucrătoare a noului an, anunță președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Inclus în „Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”, sediul celor două instituții va beneficia de lucrări ce vor aduce îmbunătățiri consistente clădirii construite în urmă cu jumătate de secol.

 Corpul turn cu o înălțime de 9 etaje și corpul de 4 etaje alipit, ambele cu o suprafață desfășurată de 6.200 mp, vor suferi următoarele intervenții, cele mai importante fiind:
▫️ consolidarea structurilor;
▫️ introducerea de pereți structurali de beton armat;
▫️ înlocuirea unor pereți de compartimentare din materiale grele cu pereți executați din materiale ușoare;
▫️ repararea, eliminarea sau înlocuirea unor componente arhitecturale;
▫️ amenajarea parcării, a spațiilor verzi, a aleilor pietonale și a drumului de acces;
▫️ reabilitarea termică a exteriorului;
▫️ reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
▫️ modernizarea sistemelor de climatizare și a instalațiilor de iluminat;
▫️ amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 97.000.000 de lei, suma alocată proiectării și execuției fiind de aproximativ 80.000.000 de lei.
 
Datorită acestor lucrări, județul Dâmbovița va avea o clădire reprezentativă, cu spații deschise, moderne, dar și cu o funcționalitate care să răspundă nevoilor tuturor celor ce intră în contact cu administrația județeană”, spune președintele CJD.