Mega sporuri la instituția cu cei mai mulți angajați din Târgoviște!

 

 

"La ora actuală, Spitalul Județean are o problemă legată de modul în care se cheltuie resursele la această instituție. Mi-am permis să trag serioase semnale de alarmă pentru că, din păcate, acolo nu s-a înțeles că nu poți funcționa într-o economie funcțională de piață cu toate sporurile la nivelul maxim. În ceeea ce înseamnă partea de asigurare a cheltuielilor materiale, servicii, utilitățile, cheltuielile de funcționare s-a cam redus ce era de redus. Problema fundamentală a spitalului este discrepanța existentă între ceea ce se decontează în contractul cu Casa și ceea ce efectiv se prestează. Există domenii insifucient acoperite, cum la fel există domenii excedentare care nu sunt plătite. N-aș vrea să sperii pe nimeni, datoriile SJUT sunt de natură să mă îngrijoreze. Le-am atras atenția respectuos membrilor CA, celor care se ocupă de managementul Spitalului, că trebuie să înceapă să ia niște măsuri. Nu vă ascund faptul că au fost acolo niște cheltuieli, în opinia mea, neeconomicoase și sunt în continuare. Vi se pare normal ca, pe unul din domeniile de activitate, să ai 4 medici, 36 de pacienți într-un an și sporurile la maxim? Mie nu mi se pare corect.

Sunt sporuri la Spitalul Județean de 165%! Mi-e greu să cred că un medic de la Anatomie Patologică operează 6 ore pe zi ca să ia acel spor. Este un control al celor de la Inspecția Muncii ca să verifice condițiile de acordare a unor sporuri. Opoziția sindicatului a fost destul de vehementă, spunând că, la ei, nu se poate tăia nimic. Nu sunt adeptul acestui principiu. Nu sunt probleme în asigurarea activității de zi cu zi a SJUT", spune președintele CJ, Alexandru Oprea.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște  este cel mai mare angajator din oraș, al doilea din județ, cu peste 2000 de salariați.