COMUNICAT

Rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie -iulie 2024 (înainte de contestații)

LA NIVELUL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA, rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată la examenul naţional de bacalaureat 2024, este de 70,6%, în creștere cu 6,39% față de anul trecut (64,21%).

I. Proba E.a) - Limba și literatura română: 5 elevi au obținut nota 10.

II. Proba E.c) - Proba obligatorie a profilului: 71 de elevi au obținut nota 10 (50 de elevi, la matematică și 21 elevi, la istorie).

III. Proba E.d) - Proba la alegere a profilului: 103 elevi au obținut nota 10 (7 elevi, la biologie; 11 elevi, la chimie; 30 de elevi, la fizica; 36 de elevi, la geografie; 6 elevi, la informatică; 12 elevi, la logică; 1 elev, la psihologie).

Un absolvent din seria curentă al Colegiului Național ,,Constantin Carabella” Târgoviște a obținut nota 10 la toate probele. Cei mai mulți candidați (619 – toate promoțiile) au obținut medii situate pe segmentul 9.00 - 9.99.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 12 iulie. Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat):

1. susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5.00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

3. obținerea cel puțin a mediei 6.00 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

CONDUCEREA I.Ș.J. DÂMBOVIȚA