În perioada 6-7 octombrie, în Municipiul Târgoviște,  s-a derulat campania de prevenție și educație „Din Grijă Pentru Tine”, un maraton de voluntariat organizat sub forma unui centru de servicii medicale gratuite în ambulatoriu, amenajat la Sala Polivalentă din Târgoviște, cu aproximativ 20 de cabinete pentru consultații și investigații gratuite.

„Din Grijă Pentru Tine” face parte din campania de anvergură „Împreună pentru oameni”, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, având ca scop oferirea de servicii gratuite în domeniile medical, educațional și social.

La Târgoviște, campania „Împreună Pentru Oameni” a fost organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România în parteneriat cu: Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România (ADRA), Centrul de Sănătate Premed, Librăria Sola Scriptura din Târgoviște, Romsound, BelDent, Școala Primară Adventistă din Târgoviște.

În cadrul campaniei, s-au acordat aproximativ 1.000 de consultații și investigații gratuite, de care au beneficiat sute de pacienți din Târgoviște și din  județ, în specialitățile: ecografie abdominală, ecografie Doppler, neurologie, pneumologie, reumatologie, dermatologie, stomatologie, kinetoterapie, oftalmologie, EKG, ORL, diabet, medicină internă, psihologie și altele.

Consultațiile au fost oferite de peste 20 de medici voluntari, însă, numărul total de voluntari implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului a fost mai mare de 50.

Anterior, campania s-a derulat în mai multe orașe mari din țară, iar suplimentar, proiecte de acest gen au fost organizate la o scară restrânsă pe întreg teritoriul țării.

Alături de organizatorii campaniei au fost, astăzi, la Târgoviște, senatorul Titus Corlățean, primarul municipiului, Cristian Stan, deputatul Carmen Holban, secretarul Consiliului Județean Dâmbovița, Dan Popa, purtătorul de cuvânt ISU Dâmbovița, locotenent Radu Popescu.

 ,,Acțiunea în sine se cheamă ,,Din grijă pentru tine, împreună pentru oameni” și are în sine mai multe componente. Are componenta de medicină care astăzi se desfășoară, are componenta de educație, componenta socială și componenta de recreere. Suntem la cea de-a 32 –a ediție în ceea ce privește municipii și orașe mari, iar ediții mai mici în România s-au desfășurat peste 80. Proiectul ,,Din Grijă pentru tine” vine în întâmpinarea persoanelor care au nevoie de analize medicale urgente. Avem aici, la Târgoviște, 25 de cabinete, în general cam asta a fost media. Aș vrea să vă vorbesc un pic de geneza acestui proiect… Îl am lângă mine pe domnul senator Titus Corlățean care a fost la originea acestui proiect în momentul în care l-am gândit ca Biserică și în momentul în care am început să discutăm cu instituțiile statului. Cred că dumnealui este prezent aici la a 7-sau a 8-a ocazie, a fost prezent chiar de la început și ne-a fost de un real folos. Invitația de la Târgoviște a venit a 3-a atunci când am început acest proiect, am tot amânat-o însă negocierile, și aici vă felicit, aveți o administrație publică de invidiat, negocierea cu CJD și cu Primăria Târgoviște, principalii noștri parteneri în acest proiect, a durat doar un minut și ceva. Felicitări pentru oamenii aleși de aici care își vor începe mandatul.  Felicitări și Bisericii Adventiste reprezentate aici de reprezentantul teritorial al Conferinței Muntenia, Mădălin Avramescu și de reprezentantul de sănătate, Sorin Goleanu. Din rapoartele noastre avem peste 500 de pacienți, iar până diseară sperăm să atingem cifra de 800 de pacienți. Acțiunea nu se sfârșește aici și tot cu sprijinul Primăriei Târgoviște avem pregătite pentru persoane defavorizate kituri, iar primăria ne oferă adrese și ne ajută să le distribuim. Sunt 200 de kituri de igienă care vor merge la persoanele defavorizate. Mulțumim Primăriei Târgoviște pentru sprijinul acordat și în acest al doilea proiect… De asemenea, în județ, împreună cu CJD, partea educativă se va desfășura prin seminariile antidrog și seminariile de educație pe care le vom desfășura  în școli în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și cu Inspectoratul Școlar Județean. D-ul Titus Corlățean a fost alături de noi de la început’’, a precizat Dragoș Mușat, director Departament Relații Oficiale Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

 ,,Felicitări pentru această acțiune. Într-adevăr este impresionant și este o activitate care vine în folosul comunității și de aceea a durat și foarte puțin și aprobarea acțiunii. Am fost de acord atât eu cât și d-ul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, am îmbrățișat această inițiativă care văd că are succes. Mulțumesc organizatorilor, medicilor care sunt prezenți  aici și tuturor celor care sunt implicați în această activitate care este foarte utilă și văd că are o adresabilitate foarte mare. Sunt oameni care vin să-și facă analize gratuite iar din acest punct de vedere discutăm de o acțiune  foarte reușită. Mulțumesc! Felicitări organizatorilor!’’, a spus primarul Cristian Stan.

,,Țin să felicit în mod deosebit organizatorii. Felicitări și parlamentarilor de Dâmbovița care s-au implicat activ în această acțiune. CJD este un partener loial alături de Primăria Municipiului Târgoviște în tot ceea ce înseamnă proiecte sociale, economice, administrative și de sănătate, mai ales că beneficiarii acestui program sunt câteva sute de cetățeni ai municipiului Târgoviște, ai județului Dâmbovița… Felicit organizatorii! Acțiunea este un succes remarcabil. Sunt copii aici care, prin puterea exemplului, văd ce se întâmplă și cu siguranță vor duce measjul de sănătate în comunitățile respective. Felicitări și succes pe mai departe’’, a arătat Dan Popa, secretarul Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 ,,Mărturisesc că mi-am dorit foarte mult să văd acest proiect devenit realitate și la Târgoviște. Este un proiect foarte frumos și la care am rezonat de la bun început împreună cu domnul director Dragoș Mușat, cu medicii din spitalele, din clinicile din România care au o identitate creștină, nu sunt doar adventiști, sunt creștini în general. Rațiunea pentru care am rezonat și am susținut acțiunea în diferite orașe ale țării până acum și iată, în sfârșit, și la Dâmbovița, devine o realitate ce decurge și din identitatea ideologică. Sunt social-democrat și este firesc să ne uităm cu atenție la cei mulți, la oamenii care au nevoie de asistență, de sprijin. Sunt oameni mulți nevoiași care nu-și permit să aloce bani prea mulți pentru analize medicale pentru că unele sunt sofisticate, unele sunt extrem de costisitoare, iar în al doilea rând, cu identitatea noastră creștină, nu ar trebui să obosim să încercăm să facem bine. Vedeți că există o organizare foarte bună, oamenii au aflat de proiect, s-a făcut promovarea, s-au înscris, vin la orele la care au fost stabiliți, sunt zeci de medici, personal medical care și-au rupt din timpul liber sau din ziua de muncă și au venit special din diferite colțuri ale țării, au venit și din București, din Cluj, din alte județe și bineînțeles din județul Dâmbovița, iar ceea ce fac este un lucru absolut remarcabil. Le mulțumesc și eu medicilor, personalului medical, mulțumesc organizatorilor, domnului Dragoș Mușat, Bisericii Adventiste și celorlalți contributori, mulțumesc foarte mult pentru parteneriatul CJD –Primăria Târgoviște fără de care nu ar fi existat proiectul de la Târgoviște, dar și dimensiunii parlamentare care ne susține politic, colega Carmen Holban care este în  Comisia de Sănătate și ne ajută foarte mult să facem cercul de relaționare pentru că dorim să promovăm aceste proiecte și în alte părți ale României. E un succes, oamenii sunt mulțumiți, sunt cazuri de urgență care au venit. La Oftalmologie, am văzut un caz în urgență care a avut acces direct fără să mai aștepte la urgențe, așa cum se mai întâmplă când avem astfel de situații. Dorim succes pe mai departe și vom susține în continuare acest proiect”, a explicat senatorul Titus Corlățean.

 ,,Felicit organizatorii. Titus te felicit pentru implicarea ta în această acțiune extrem de importantă în ceea ce privește sănătatea dâmbovițenilor. De asemenea felicit și Primăria Târgoviște și Consiliul Județean pentru rapiditatea cu care au acordat atenție acestui element extrem de important și vorbim de sănătatea dâmbovițenilor. Avem aici un număr substanțial de cabinete medicale dotate foarte bine,  medici de specialitate. Am întâlnit medici dâmbovițeni, sunt aici medici de familie, medici dermatologi, dar sunt și medici specialiști veniți din toate colțurile țării pentru a ajuta dâmbovițenii în sănătatea lor. Mă bucur că suntem în cea de-a doua zi și este deja un număr mare de pacienți care au intrat în aceste cabinete medicale iar rezultatele sunt foarte bune, se pleacă cu rețete și tratament pentru ca pacienții, în scurt timp, să-și pună sănătatea pe picioare. Sigur că aceste evenimente sunt importante pentru județul nostru, îmi doresc ca ele să fie din ce în ce mai dese. Închei prin a felicita încă odată pe cei care sunt implicați în astfel de evenimente’’ , a arătat, la rândul săuCarmen Holban, deputat, membru în Comisia pentru sănătate din Camera Deputaților.