Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Această zi este marcată la nivel internaţional de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
 
 
La nivelul Spitalului de Urgență Târgoviște, în fața laboratorului de analize, a avut loc, în cadrul campaniei de prevenire, o acțiune în cadrul căreia pacienții și-au putut testa glicemia și tensiunea arterială.
Dr. Anca Nicoară, coordonatorul Secţiei Nutriţie şi Diabet, alături de managerul general al spitalului- dr. Claudiu Dumitrescu, au vorbit marți,  în cadrul unei conferinţe de presă, despre profilaxia bolii, subliniind că un rol important în prevenirea bolii este  alimentaţia corectă şi mișcarea.
La nivelul județului, sunt înregistrați peste 23 000 de pacienți cu diabet, lucru care plasează Dâmbovița printre primele județe ca incidență a bolii.