Astăzi, 24 noiembrie, s-a încheiat a II-a ediție a campaniei de sensibilizare a cetățenilor cu privire la importanța donării de sânge cu motto-ul „Salvează o viață alături de jandarmii dâmbovițeni! Donează sânge!”

Peste 50 de voluntari au donat sânge, fiind sprijiniţi de personal medical specializat, prin acest gest jandarmii dâmboviţeni încercând să determine cât mai multe persoane să ia atitudine şi să conştientizeze că prin sângele donat pot salva viețile mai multor oameni aflați în suferinţă.

Acţiunea inițiată de Jandarmeria Dâmbovița în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița s-a desfăşurat în perioada 20 – 24 noiembrie a.c., în contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii din spitalele din România, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa şi beneficiile donării de sânge, precum şi pentru completarea stocului sangvin local.

În perioada 3 – 7 apriliie a.c., la nivelul Jandarmeriei Dâmboviţa a avut loc prima ediție a campaniei de donare de sânge și peste 100 de jandarmi şi cetăţeni voluntari au dat dovadă de solidaritate faţă de semeni.

Acțiunea s-a desfășurat în contextul rezolvării crizei acute de sânge de la nivel local, precum și cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române și a Zilei Mondiale a Sănătății (7 aprilie).

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA