Miercuri, 2 octombrie 2019, în sala de ședințe a primăriei municipiului Târgoviște, a avut loc  evenimentul de semnare a contractului pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară”.

Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 6.018.613,26 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 920.493,80 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului – 141.614,43 lei.
Durata de realizare a obiectivului de investiție este de 23 de luni, iar durata de execuție este de 12 luni.
Alături de edilul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, la eveniment au fost prezenți Liviu Mușat – Directorul Agenției de Dezvoltare Locală Sud Muntenia, președintele CJD, Alexandru Oprea, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, șefii direcțiilor de specialitate din cadrul primăriei.

Investiția presupune reconversia funcțională a unui teren abandonat și neutilizat, în suprafață de 16.481mp, urmând ca pe acesta să se amenajeze atât spații verzi și facilități pentru recreere, cât și realizarea unui centru multifuncțional (bibliotecă și spațiu pentru spectacole) și zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic, loc de jocă și fitness.
În parc, vor fi cișmele cu apă, mobilier urban modern, rasteluri pentru biciclete și o stație de biciclete.
Pe lângă acestea, se va amenaja și un traseu pentru biciclete tip mountainbike, cu suprafață din pământ și iarbă. Obiectivul va fi dotat cu sistem de supraveghere video.
Până în acest moment, pentru obiectivul amintit, s-au obținut toate avizele și acordurile și s-a eliberat autorizația de construire.