În luna octombrie, municipiul Târgoviște a  înregistrat cel mai mic număr de asistați sociali de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, deci din ultimii aproape 20 de ani.

Primarul Cristian Stan a arătat că numărul dosarelor a scăzut la 263, în conditiile în care, în anul 2016, numărul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila între 800 și 1000 de dosare.
Tot în luna octombrie, municipiul Târgoviste a înregistrat și cel mai mic număr de scutiri medicale aferente asistaților sociali, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

"Astfel, numărul de adeverințe medicale de scutire de efort a scăzut la 32, în condițiile în care, în aceeași perioada a anului trecut, numărul adeverințelor era aproape dublu, iar acum 2 ani, se înregistrau 235 de astfel de documente.
În egală măsură, ne asigurăm că sunt realizate orele de muncă obligatorii, sub sancțiunea pierderii, de către cei care se sustrag de la îndeplinirea obligațiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social".