Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat luni, 16 noiembrie, într-o conferință de presă, că  demarează  controale în secţia ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, care să verifice instalaţiile şi condiţiile de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

El a transmis un mesaj de solidaritate cu cadrele medicale și victimele de la Piatra Neamț, dar și de condoleanțe pentru familiile celor care au dispărut în urma incendiului izbucnit la secția ATI.

"Astăzi am avut o discuție cu managerul general al Spitalului Județean din Târgoviște și am dispus de urgență verificarea tuturor instalațiilor de la SJUT. În al doilea rând, după o discuție la prima oră cu inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale, și am solicitat sprijin din partea dumnealor, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru a verifica toate instalațiile din Secția ATI a spitalului din Târgoviște. Pe această cale fac un apel către toți factorii implicați, în primul rând către prefectul județului Dâmbovița, în al doilea rând către conducerea Direcție pentru Sănătate Publică și nu în ultimul rând către toți cei implicați în această perioadă pentru a sprijini conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște pentru a fi verificate toate instalațiile din tot Spitalul Județean, nu numai din Secția ATI", a declarat președintele CJ Dâmbovița.

El a precizat că instituția pe care o conduce își va da tot concursul în rezolvarea  tuturor solicitărilor pe care unitatea spitalicească le are. 

"Legat de Consiliului Județean Dâmbovița, în acest an, pentru cheltuieli de funcționare, s-a alocat suma de 1.239.000 lei, sumă care a fost destinată plății de materiale, echipamente de protecție și echipamentele necesare pentru perioada 15.04- 14.05 2020, în perioada stării de urgență. Tot din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, eșalonat, diferența de 4.739.210 lei, sumă pe care Spitalul Județean a cheltuit-o în această perioadă. La această dată s-a virat către unitate și alte sume reprezentând investiții privind refacerea instalațiilor termo-tehnice din centrala termică, în valoare de 321.300 lei și nu în ultimul rând cota de 10% a Consiliului Județean pentru achiziționarea de aparatură medicală, în valoare de 207.168 lei. Până la sfârșitul anului, vom mai vira către Spitalul Județean pentru cheltuieli de funcționare suma de 30.000 lei. În plus, de când am preluat mandatul de președinte, am sprijinit SJUT cu 70 de paturi, într-o perioadă scurtă, cel mult o săptămână, vom înlocui corturile din curtea Spitalului cu containere care vor avea căldură pe perioada iernii și, nu în ultimul rând, am avut o discuții cu conducerea Spitalului și am extins această discuție cu toți șefii de secție, toți medicii, asistenții șefi și personalul administrativ, iar aceștia au solicitat Consiliului Județean și Direcției de Sănătate Publică soluții pentru această perioadă. Spitalul Județean beneficiază în această perioadă de toată deschiderea Consiliului Județean Dâmbovița, vom sprijini toate solicitările pe care actuala conducere le-a înaintat și le va înainta către noi în această perioadă pentru noi toți", a spus șeful administrației județene.

Guvernul nu a sprijinit cu niciun leu SJUT, a mai arătat Ștefan.

"Vreau să o spun tranșant, din partea Guvernului României, Consiliul Județean Dâmbovița, anul acesta, într-o perioadă grea pentru noi, nu a alocat nici un leu către instituție pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Suma primită din partea Guvernului României pentru Spitalul Județean de Urgență este ZERO lei”.