Orasul Titu a primit prin PNDL II finanțare pentru proiectele ce vizează modernizarea/dotarea unităților de învățământ în vederea obținerii autorizației de funcționare ISU, dar și pentru proiectul de construire infrastructură în zona cartierului Titu Nou (străzi, trotuare). 

 
Proiectele pentru școli au fost concepute și depuse anul acesta, iar proiectul „Construire străzi în zona Titu Nou" a fost depus de domnul primar Traian Niculae împreună cu aparatul de specialitate la M.D.R.A.P.  cu adresa nr. 11965/04.11.2014, revenire cu adresa 9621/14.08.2015. 
 
"Domnul primar împreună cu aparatul primăriei au mai realizat si au mai depus încă 2 proiecte în anii trecuți pentru a primi finanțare guvernamentală, dar deocamdată nu au fost finanțate, urmând să se identifice alte surse de finanțare pentru a fi finalizate și acestea (buget local sau alte surse): 
 ▪ „ Modernizare drumuri locale şi străzi oraş Titu Etapa III”, cuprinde străzile de peste calea ferată – zona Atârnaţi şi str. N. Bălcescu (proiect depus la M.D.R.A.P.  cu adresa nr. 13126/03.11.2015).
▪ „Modernizare DC 42 DN7-Halta Boteni 3,850 km” (proiect depus la M.D.R.A.P.  cu adresa nr. 12571/23.10.2015)", se arată într-un comunicat al primăriei.
 
 "Alocările de fonduri de la MDRAP pentru investițiile din anii următori din orașul Titu reprezintă o încununare a eforturilor de ani de zile a domnului primar, a echipei de specialiști din cadrul primăriei Titu și, nu în ultimul rând, urmarea unei evaluari corecte a Ministerului Dezvoltării, conforme cu criteriile obiective stabilite la nivel național pentru toate localitățile, pe baza de indicatori bine determinați și nu pe criterii politice.  Vă reamintim că primăria Titu mai are în lucru sau finalizate numeroase alte proiecte pentru dezvoltarea orașului, atât din fonduri proprii (buget local), cât și din fonduri guvernamentale și europene", se mai precizează în doument.