Autoritățile județene vor semna săptămâna viitoare contractul de finanțare pentru cel mai mare proiect de infrastructură din istoria județului, a anunțat joi, într-o conferință de presă, vicepreședintele CJD, Claudia Gilia.

"Proiectul este depus pe POR 2014-2020, Axa nr. 6,  Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, este vorba despre Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720 B, DJ 711 și DJ 101 B pe traseul  limită județ Prahova-Moreni-Gura Ocniței-Răzvad-Ulmi-Târgoviște-Comișani-Bucșani-Băleni-Dobra-Finta-Bilciurești-Cojasca-Cornești-Butimanu-Niculești-limită județ Ilfov. Valoarea acestui proiect este de 211.822.388,29 de lei din care cofinanțarea eligibilă din partea CJD este de  4. 223.805,30 de lei, adică 2%. Este un proiect care va dezvolta infrastructura din județul Dâmbovița și vizează pe lângă modernizarea drumurilor județene și aducerea la parametrii normali a podurilor din Ulmi, Gura Ocniței, podul de peste râul Racovița  din Băleni, podul peste Canal în Cojasca. De asemenea, acest proiect vizează construirea de piste de biciclete, stații pentru transpprtul public. Este un proiect de amploare care va moderniza în mod substanțial infrastructura din județ", a precizat Claudia Gilia.

Proiectul are ca termen de derulare 45 de luni, iar realizarea efectivă va fi de 36 de luni din momentul semnării contractului de finanțare.