Moment de bilanț la Consiliul Județean Dâmbovița, după un an dificil din punct de vedere financiar. Totodată, conducerea CJD a făcut cunoscute și proiectele pentru anul viitor.

 
 Președintele CJD, Corneliu Ștefan a anunțat că suma pe care vrea să o atragă începând cu anul 2022 în județul Dâmbovița se ridică la peste 1 milion de euro.
 "2021 a fost un an greu din punct de vedere financiar, mai ales că instituția pe care o conduc a avut un buget diminuat cu 40% față de 2020.
 Chiar și în aceste condiții, pe parcursul anului, am reușit să deblocăm proiecte importante pentru județul nostru, dar am lucrat și la documentația altor investiții de mare amploare în județ, astfel încât din fonduri proprii, guvernamentale sau europene să putem începe 2022 în forță", a declarat șeful administrației județene în cadrul unei onferințe de presă de final de an.
 INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ
 I𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞. Lungimea totală a traseului este de 15,28 km, iar valoarea estimată este de 𝟕𝟐𝟕.𝟒𝟑𝟑.𝟖𝟏𝟏,𝟕𝟐 𝐥𝐞𝐢.
 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢. Acest drum are o lungime de 15,13 km, iar investiția se va ridica la 𝟕𝟖𝟐.𝟐𝟏𝟕.𝟕𝟏𝟖,𝟎𝟕 𝐥𝐞𝐢.
 𝐈𝐧𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐆𝐚̆𝐞𝐬̦𝐭𝐢. Un traseu de 4,5 km și cu valoare estimată de 𝟕𝟓.𝟔𝟎𝟎.𝟐𝟓𝟐 𝐥𝐞𝐢.
 Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟐 Pucioasa – Brăneşti – Vulcana Pandele - Şotânga – Târgovişte, 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟎𝐂 Gura Ocniţei – Ocniţa şi 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟎𝐀 Gura Ocniţei – Adânca – Bucşani – Mărceşti – Finta – Postârnacu – DN 1A. Lungimea totală a traseului este de aproximativ 60 km, iar ca valoare se ridică la 𝟐𝟒𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.
 SĂNĂTATE
🩺 Construire 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Proiectul are o valoare de peste 𝟏𝟖.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.
🩺 𝐄𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚, 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐫𝐢 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐞 𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧! Valoarea totală a proiectului, care urmărește crearea unei secții de primiri urgențe cu spații generoase și dotate cu aparatură de ultimă generație, se ridică la peste 𝟖.𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎, 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞, 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢.
 Un alt obiectiv important în ceea ce privește sănătatea este și 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐝𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧, precum și 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐚𝐧𝐠𝐢𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟. Suma estimată pentru implementarea proiectului este de aproximativ 𝟐.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨.
𝐈̂𝐧 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐭̦𝐚̆, 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞.
 Vom avea un județ mult mai curat prin colectarea selectivă a deșeurilor menajere și datorită stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor pe care o vom construi la Șotânga. Proiectul, pe care îl vom depune anul viitor, are o valoare de aproximativ 𝟖𝟖.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 – 𝟒𝟑𝟓.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢, iar acum suntem în faza finală a studiului de fezabilitate.
𝐏𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐚̆ 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞, 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐚𝐦 𝐝𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐜:
 Implementarea celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul nostru: proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița în valoare de peste 𝟮.𝟮𝟮𝟱.𝟱𝟳𝟯.𝟮𝟰𝟱,𝟵𝟲 𝗹𝗲𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝟰𝟰𝟵.𝟴𝟳𝟰.𝟯𝟭𝟵 𝗲𝘂𝗿𝗼.
Beneficiarii acestui proiect sunt peste 𝟐𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐝𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐞𝐧𝐢.
 COLECTARE SELECTIVĂ
 Anul acesta, am semnat contractul prin care, din 2022, deșeurile menajere vor fi colectate de la fiecare casă și din fiecare cartier din județul nostru.
Contractul, semnat pentru o perioadă de 8 ani, are o valoare de peste 𝟑𝟓𝟑.𝟒𝟔𝟕.𝟎𝟑𝟐,𝟓 𝐥𝐞𝐢.
 PROGRAMUL JUDEȚEAN DE DEZVOLTARE LOCALĂ
 În 2021, am prevăzut sume substanțiale pentru finanțarea a 61 de obiective (modernizări de drumuri și dispensare, până la reabilitări de centre civice, pasaje și poduri) în 41 de localități dâmbovițene. Pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 𝟓𝟖.𝟓𝟓𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.
Prin toate investițiile și proiectele demarate sau finanțate în 2021 am pus bazele dezvoltării județului nostru și am transmis un mesaj foarte clar: 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦ 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐜𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞, 𝐢𝐚𝐫 𝐭𝐨𝐭̦𝐢 𝐩𝐚𝐬̦𝐢𝐢 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭̦𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐠𝐚̂𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢", a mai arătat Corneliu Ștefan.